Sağlık bakanı tarafından dün itibari ile açıklanan veriler kapsamında Salgının ne denli büyük boyutta olduğu daha net anlaşılır oldu. Ülkemiz de siyasi kişilerden, spor camiasına dek birçok kişide görülmeye başlanan Covid-19, en son siyasilerden Ali Babacan'da görülmüş ve spor camiasında ise Fatih Terim'in koronavirüse yakalandığı haberleri yayınlanmıştı.

Bugün itibari ile hepimizin yakından tanıdığı iki ünlü ismin daha koronavirüse yakandığı belirtildi. Bu isimlerden ilki Gelecek Partisi kurucusu Ahmet Davutoğlu diğeri ise Yılmaz Vural. Gelecek Partisi'nden yapılan açıklama ile parti kurucusu Ahmet Davutoğlu'nun testinin pozitif çıktığı ve tedavisinin evinde yapıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada Dün ortaya çıkan belirtiler üzerine Sayın Genel Başkan'ımız Ahmet Davutoğlu bugün Covid-19 testi yaptırmış ve sonuç maalesef pozitif çıkmıştır. Kendisinin sağlık durumu şu an iyidir ve evinde istirahat halindedir. Sayın Genel Başkanımıza acil şifalar diliyoruz. Dualarımız kendisiyle”  ifadelerine yer verildi. 

Ahmet Davutoğlu Koronaya Yakalandı. Toplumsal

Daha sonrasında ise Ahmet Davutoğlu resmi Twitter hesabından şu ifadelere yer verdi:

Bugün yaptırdığım Covid-19 test sonucu pozitif çıktı. Allah'a şükürler olsun genel durumum iyi. Çalışmalarımızı karantina süresi boyunca evimden devam ettireceğim. Bütün hastalarımıza Rabbim’den acil şifa diliyorum. Lütfen önlemlere ve sağlığınıza dikkat edin. 

Ahmet Davutoğu'nun Korona açıklaması

Diğer yandan bugün PCR testinin pozitif çıktığı belirtilen Yılmaz Vural'ın yapılan testinin pozitif çıktığı ve yoğun bakıma alınarak durumunun ciddi olduğu belitildi.

Yapılan açıklamada "Hastanın oksijen ihtiyacının artması üzerine, öğle saatlerinde yoğun bakım ünitesine alınarak ventilatör altında takibi devam etmektedir. Hastanın durumu ciddiyetini korumaktadır" denildi.

67 Yaşında olan Vural daha önce de Haziran ayında virüse yakalanmış ve tedavi sonrası sağlığına kavuşmuştu. Hastaneden yapılan diğer açıklamada durumunun ciddiyetini koruduğu şu sözler ile belirtildi:

19 Kasım’da Covid-19 tanısı alarak tedavisine başlanan Yılmaz Vural, ayaktan takip edilmekteyken nefes darlığı gelişmesi nedeniyle, 24 Kasım’da hastanemize yatırılmıştır. Hastanın oksijen ihtiyacının artması üzerine, bugün öğle saatlerinde yoğun bakım ünitesine alınarak ventilatör altında takibi devam etmektedir. Hastanın durumu ciddiyetini korumakta olup gelişmeler ailenin izniyle paylaşılacaktır.

Ek olarak dün yapılan açıklama sonrası Covid-19 grafiği şu şekilde:

Korona artış