Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu’nun Akit TV’de üniversiteler için kullandığı “fuhuş evleri” sözleri nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı'nın yaptığı başvuru, bugün RTÜK Üst Kurulu'nda görüşüldü.

Üst Kurul, Sofuoğlu’nun sözleri nedeniyle AKİT TV’ye yüzde 1 idari para cezasına karar verdi. Karar, RTÜK üyeleri İlhan Taşçı ile Okan Konuralp'in muhalefet şerhine karşı 6 üyenin kararıyla alındı.

RTÜK Üyesi Taşçı yaptığı açıklamada, "Bu karara, yayında kullanılan söylemin ağırlığı, söz konusu kişinin söylemindeki ısrarı, söyleyenin unvanı ve dile getirildiği mecra ile verilen cezanın orantısızlığı nedeniyle muhalefet şerhi koydum" ifadelerini kullandı.

Dostlar alışverişte görsün türünden bu “ceza”, hastalıklı bir ruhun dile getirdiği hezeyanların duymazdan, görmezden gelinmesi, hafife alınması anlamına gelmektedir."

"Söz konusu yayındaki 'fuhuş evleri' ifadesi, milyonlarca üniversiteli genci hedef alması, ailelerini rencide etmesi nedeniyle toplumun tüm kesiminde infial yaratmıştır" diyen Taşçı, en üst sınırdan yaptırım yerine “göstermelik” olarak tanımladığı bu cezayı kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti.