Bir kısmı ibadete açılan Ahi Evran Üniversitesi Camisi’nin üst katındaki halılar serilemeyince IBAN paylaşıp öğretim görevlileri ve öğrencilerden para istendi.

Temeli 2012’de atılan üniversite camisi tamamlanamadı. Ahi Evran Üniversitesi Cami Yaşatma Derneği, yardım kampanyası başlattı.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, yapımı sekteye uğrayan cami için 2019’da yerel basına konuşarak “cami yapımının hayırla devam ettiğini ve uzun bir süredir yeterli bir hayır gelmediği için yavaş ilerlediğini” belirterek, “Camimizin yapılması için Ankara’da 14, İstanbul’da ise 6 tane iş adamı gezdim ama maalesef bir destek alamadım. Burasının tamamlanması için Kırşehirlilerden destek bekliyoruz. 17 yıl da olsa devletten buraya bir yardım gelmez, hayırseverler ile tamamlanması gerek” ifadelerini kullanmıştı.

“1 METREKARE HALI BEDELİ 250 LİRA”
Cumhuriyet’in haberine göre; üst kattaki halıların tamamlanması için yardım kampanyası başlatılırken, Ahi Evran Üniversitesi Cami Yaşatma Derneği, kampanya için görsel hazırladı. “Hayra davet” ve “1 seccadelik yerim olsun” başlıkları ile hazırlanan yardım görselinde, “Bu hayra sen de ortak ol. 1 metrekare halı bedeli 250 lira” ifadeleri kullanıldı.

FİŞLENEBİLİRLER
Görselde, yardımların yapılacağı bir hesap numarası da paylaşıldı. Görselin üniversitenin öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve idari personeline gönderildiği öğrenilirken bu durum, “yardımda bulunmayanların fişlenebileceği” endişesine neden oldu.