Esra Örnek

Ümraniye Kent Savunması sözcüsü Bulut Can Okuducu'nun sosyal medyada gündeme getirmesiyle tepki toplayan olay, Ümraniye'de bulunan Ahmet Yavuz Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmeni Ş.'nin hava şartları sebebiyle öğrencileri sınıfa çıkarmasıyla gerçekleşti. Film izlemek isteyen öğrencilere 'Siccin 4' isimli korku filmi izlettirildi. Filmin açılmasıyla korkup kapatmak istediklerini dile getiren öğrencilere öğretmen, ''Ben bu filmin serisini izledim. Bu film gayet güzel. İzlemek istemiyorsanız gözlerinizi kapatın'' diyerek filmi izlettirmeye devam etti.

Öğrencilerin izlemek istememesi ve bazılarının sınıftan çıkmak istemesi üzerine öğretmen, ''Hiçbir yere gidemezsiniz, bağıran olursa müdüre gidersiniz'' diyerek tehdit ettiği öğrenildi. 

'ÇOCUKLARA UYGUN BİR FİLM DEĞİL'
Toplumsal olayın ardından velilerin WhatsApp grubunda geçen yazışmalara ulaştı. Yazışmalarda, çocuğunun olayı anlatması üzerine tepki gösteren M.E. veli grubundan diğer veliler ile mesajlaştı. Velilerden biri çocuğunun tuvalete bile gidemediğini, odasında yalnız kalamadığını dile getirdi. Bunun üzerine sınıf öğretmenini arayan M.E., öğretmenin konuya dair bilgisi olmadığını öğrendi. 

AHMET YAVUZ ORTAOKULU

Toplumsal olarak ulaştığımız M.E. 'nin verdiği bilgiye göre, çocuklar öğretmenden korktuğu için herhangi bir şikayette bulunamadı. Öğretmenin aynı zamanda çocuklara şiddet uyguladığını da söyleyen M.E. , ''Bu film 12 yaşında bir çocuğun izleyebileceği bir film değil. Çocuklar bunu açmak istemiş olsa dahi öğretmenin engel olması gerekiyordu. Başka bir yetişkin filmi açmak isteseler onu da mı açacaktı?'' dedi. 

'HERHANGİ BİR BİLGİ VEREMEYİZ'
Olayın üzerine aradığımız Ahmet Yavuz Ortaokulu konu hakkında bilgilerinin olmadığını ve böyle bilgilerin dışarıya verilmesinin yasak olduğunu söyledi. 

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU
Daha önce Zonguldak'ın Çaycuma'ya bağlı Veliköyü Saraçlar Mahallesi'nde cami imamının avluda çocuklara 'Siccin 4' izletmesi üzrine aileler tepki göstermiş ve ilçe müftülüğüne şikayette bulunmuştu. Söz konusu soruştumayı başlatan Çaycuma müftüsü Ayhan Ermiş soruşturmanın hala devam ettiğini dile getirmişti. 

'KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ'
Olayla ilgili konuştuğumuz Ümraniye Kent Savunması sözcüsü Bulut Can Okuducu, ''Benim de yedinci sınıfa giden kızım var asla izleyemeyeceği, beni bile çoğu zaman ürperten bir film. Cinler, periler, muskalar, büyücüler, hocalar, dualar aklınıza ne kadar ucube gelirse bu filmde toplanmış. Özetle bir aileyi cinler esir alıyor. Bir kurtarıcı hocasından öğrendiği dualarla bu aileyi kurtarıyor.
Aileye cinlerin musallat olmasının sebebi; bir adamın cinlerle ilişkiye girip çocuk yapması ve cinlerin adamın gerçek hayattaki ailesini istememesi... Bize saçma gelse de ülkemizde birçok kişi bunlardan etkilenir. Çocuk yaşta bu hurafelerin beyinlere özellikle yerleştirildiğini düşünüyorum. Ümraniye Kent Savunması olarak konunun takipçisiyiz. Soruşturma açılmadığı takdirde bir basın açıklaması yapacağız'' dedi.