Toplumsal Haber Merkezi

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Aleyna Çakır'ın evinde ölü bulunmasının ardından ölümünde sorumlu tutulan Ümitcan Uygun, geçtiğimiz günlerde sosyal medya fenomeni Abdullah S.'yi ölümle tehdit etmiş, önceki gün gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serberst bırakılmıştı.

Dün gece ise Onur Arslan (@dampyofficial) adlı Instagram kullanıcısı Ümitcan Uygun’a ait Instagram hesabını hacklediğini belirterek, Uygun’a ait mesajları kendi hesabında paylaşmaya başladı.

ALGI MI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR?
Arslan’ın paylaştığı mesajlaşmalarda Uygun’un sadece kadınlar ile olan konuşmalarının bulunması dikkat çekti. Bu 40 bini aşkın takipçisi bulunan Ümitcan Uygun’un sadece kadınlar ile olan cinsel içerikli konuşmalarına yer verildi. Hesapta yüzlerce kadının Uygun'a çıplak fotoğraf attığı ve ilişkiye girmek için randevu almaya çalıştığı görülüyor.

Hesapta sadece kadınlar ile olan bu tarz yazışmaların bulunması, erkeklerle olan hiçbir konuşmanın yer almaması akıllara ‘algı yaratılmaya mı çalışılıyor?’, ‘Uygun’un hesabı bilinçli olarak mı hacklandi?’ sorularını getirdi.