Ümit Özdağ, dün saat 11.00’de İçişleri Bakanlığı önüne gitti ve basın açıklaması yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ümit Özdağ’ın karşısına çıkmadı. Ümit Özdağ, sosyal medyada ve basında gündem oldu.

Yandaş Sabah yazarı Mahmut Övür, “İngilizler Özdağ’ı sever. Kirli oyunun başrolünde tanıdık bir isim var” başlıklı bir köşe yazısı yayınladı.

Ümit Özdağ, saat 12’yi geçtikten sonra, Twitter üzerinden yaylım ateşi açtı. Menziline İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, Sabah yazarı Mahmut Övür, eski Radikal yazarı Murat Yetkin ve Suriyeli bir emlakçı girdi.

ÖZDAĞ’DAN YAYLIM ATEŞİ
Ümit Özdağ, Süleyman Soylu’nun “hepimiz Moğolistan steplerinden geldik” sözüne yanıt verdi: “Evet, Süleyman haklı. Biz Türkler Orta Asya’dan geldik.Ama sığınmacı olarak değil, fatih olarak. Ama Süleyman konusunda emin değilim.Çepni boyundan olsaydı dün bakanlıkta saklanmazdı. Herhalde burada bulduklarımızdan. Aksini ispatlamak istersen konum atarım. Ne zaman nerede istersen”

Ümit Özdağ’ın hedefindeki bir diğer bakan ise, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ idi: “FETÖ kumpaslarının müthiş Adaletsizlik bakanı da sahaya inmiş. Bekir, Yozgat’ın Kürt köylerinde Kürtçülük yapıp, “bende sizdenim” mavrası ile bölücülük yapıp, Türk Ordusuna sülüklü FETÖ ile tuzak kurup, vatanseverlik numarası yapma.”

Ümit Özdağ, kendisi hakkında “İngiliz Özdağ’ı sever” başlıklı köşe yazısını kaleme alan Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür hakkında şu ifadeleri kullandı: “Mahmut, Nacar dediğin kişiye sor İngilizce biliyor muymuş? Sende ait olduğun yere pavyon ve gece klübü gazeteciliğine dön.Hoş onu bile doğru dürüst yapmadığını biliyoruz. Mahmut ve Ardıç benzeri tiplere kalem vermek tecavüzcü Çoşkun’u iyi ahlak derneği başkanı yapmak gibi bir şey”

Ümit Özdağ, “Arkamıza bakmadan Kapıkule İpsala” diyen Cem Toker’e şu yanıtı verdi: “Hayır gençler, arkanıza dönün. Bakın ve Anıtkabir’i görün. Dikkatle dinleyin.”

Ümit Özdağ, “Bu kavga, Erdoğan’ın değirmenine su taşır” diyen eski Radikal yazarı Murat Yetkin hakkında şunları söyledi: “Bu satırların yazarı Murat Yetkin Ergenekon operasyonunun 1. İddianamesi çıktığında Ankara’da Radikal gazetesinde kutsal bir kitabı eline almış gibi saygı/hayranlıkla ‘polis işini çok iyi yapmış’ diyerek, iddianameyi okşamıştı. Çok iyi akıllı taklidi yapar.”

Ümit Özdağ, ayrıca Türkiye’de ve Suriye’de emlakçılık yaptığı öne sürülen bir Suriyeli sığınmacı hakkında şu gönderiyi paylaştı: “Bu zat İstanbul Esenyurt’ta emlakçılık yapan bir Suriyeli. Dün whatsappda durum paylaşımı yapmış. Suriye’de ve Türkiye’de para kazanmaya devam ediyor. Zavallı muhacir diye pazarlananlardan.”