Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi  Gülsüm Azeri, TÜSİAD üyesi Mehmet Kutman’ın sahibi olduğu Global Yatırım Holding’de de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı.

Azeri halen, VIP Turkey Holding Üst Yönetim Kurulu üyesi, Kaleseramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Tekfen Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği, Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Yönetim Kurulu üyeliği, Pirelli Otomobil Lastikleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Akın Tekstil ve Mondi Tire Kutsan AŞ’de de bağımsız yönetim kurulu üyeliği yapan Gülsüm Azeri’ye bir yönetim kurulu üyeliği piyangosu daha vurdu.

Holdingden yapılan açıklamada Azeri ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği’nden 1978 yılında lisans diplomasını alan mezunumuz Gülsüm Azeri Global Yatırım Holding’in bağımsız yönetim kurulu üyeliğine atanmıştır.

Böylelikle Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olduğu için de maaş alan Gülsüm Azeri’ye kamuoyuna açıklanan dokuzuncu maaşının da bağlandığı ortaya çıktı.

HABER DÜZELTME
Yukarıdaki haberle ilgili muhataplardan gelen açıklama şu şekilde:

Haberde Gülsüm Azeri’nin Pirelli Yönetim Kurulu Başkanı olduğu yazıyor. Bu bilgi doğru değildir. Gülsüm Azeri 2016-2018 Nisan'a kadar görevde idi sonrasında yönetim kurulu değişti ve şuan markamızın yönetim kurulunda yer almıyor.