Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, 11 Kasım Perşembe günü Bizim TV kanalında Lale Özan Arslan'a konuk olmuş; HDP'ye dair yaptığı açıklamalar bugün sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girmişti. 

Yılmaz Özdil, HDP'ye dair yaptığı açıklamalarda "Demokrasi tarihimiz açısından baktığımızda seçmenine yalan söylemeyen tek parti HDP'dir. Aslında teknik olarak hem Türk hem Atatürkçülük kavramına karşı bir partidir. Ama aslında Atatürk vizyonunun getirdiği kadın erkek eşitliğini uygulayan tek partidir" ifadelerini kullanmıştı.

4 GÜN SONRA GÜNDEME GELDİ
Yılmaz Özdil, açıklamalarının 4 gün sonra Twitter'da TT olması ile ilgili yeni bir tweet atmış; mesajında "Perşembe günü Bizim Tv’ye konuştum, cuma, cumartesi, pazar, pazartesi, salı, karalama kampanyasını anca beş gün sonra hazır edip başlatabildiler, bir iftira metnini bile anca beş günde hazırlayabiliyorlar, bu hükümet hakikaten bitmiş yani :))" ifadelerini kullanmıştı.

PEKER'DEN ÖZDİL'E DESTEK
Ülkücü çete lideri Sedat Peker de Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla Özdil'e destek verdi.

"Osman öcalan’ı (şeytanı bol olsun) televizyona çıkarıp oy isteyenler, HDP’yi bir kenara bırakın direk abdullah öcalan’dan oy isteyenler, HDP’nin fikirlerini hiçbir zaman beğenmediğini söyleyen Yılmaz Özdil’e atıp tutuyorlar'' diyen Peker, ''Varlığıyla onur duyduğumuz Yılmaz Özdil Ağabey’in dostluğu da düşmanlığı da mertçedir. HDP konusundaki açıklamaları da tam bu yöndedir. Karşı görüşünde olduğun insana hatta düşmanına bile adil olmak gerekir'' ifadelerini kullandı. 

DİCLE BELEDİYESİ ÜZERİNDEN YÜKLENDİ
Peker açıklamalarının devamında HDP'den istifa edip AKP'ye geçen Dicle Belediye Başkanı üzerinden iktidara yüklendi. 

''Dicle Belediye Başkanı HDP’deyken kötü adam, başka partiye geçince ise evliya mı oluyor?'' diye soran Peker, ''HDP’deyken teröristti, günahkardı. ALLAH aşkına doğru söyleyin, transfer öncesi gusül abdesti aldırtıp tövbe istiğfar ettirdiniz mi? Yüce ALLAH aşkına yapmayın. Konuşmanın içinden bir cümle alıp üstüne abanmayın. NAMUS ÜZERE OLUN, ADAM OLUN'' diye yazdı. 

Peker'in paylaşımları şöyle: 

sedat peker yılmaz özdil

sedat peker yılmaz özdil