Hakkında organize suç örgütü lideri olma suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker, gerici Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’dan helallik istedi.

Peker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kuytul Hoca ile ilgili internetteki bazı sözlerinden dolayı aleyhte paylaşımlar yaptım. Kendisinin yakını olan arkadaşlar videolarının tamamını yolladılar. Benim kızdığım sözler cımbızlayarak alınan cümlelermiş. Kendisinden helallik isterim” dedi.

Peker, daha önce Kuytul için "tehlikeli güruhlar, bence gözlerden ırak bir şekilde Alparslan Kuytul ve benzerleri tarzında merdivenaltı sözde cemaatler ve tarikatlar kurduruyorlar. Bence yüce Devletimiz bunlara dikkat etmelidir'' demişti.

Furkan Vakfı’nın yayın organı furkanhaber’de ise Peker’in bu açıklamasına karşılık “Resmi kurumların, hazırladıkları raporlarca ‘temiz’ olduğu ispatlanan ve tahliye edildikten saatler sonra siyaseten tutuklandığı herkesçe bilinen islam alimi Alparslan Hocanın, suç örgütü kurmaktan hüküm yemiş biri tarafından hedef gösterilmesi, tepkilere sebep oldu” ifadelerinin yer aldığı bir yazı kaleme alınmıştı.