Toplumsal Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde Ülker Ailesi avukatları, polis eşliğinde Toplumsal Kitap’ın İstanbul'daki ofisine gelmiş ve henüz basılmamış, Ergün Poyraz’ın kaleme aldığı ‘’Ülkerler - Dost mu? Düşman mı?’’ kitabı için yasak kararı çıkartıldığını tebliğ etmiş ve haciz tutanağı tutmuştu.

Bugün aynı avukatlar bu kez de kitapta hiç yer alamayan Yıldız Holding adına Toplumsal Kitap'ın İstanbul'daki ofisine gelerek aynı işlemlerini tekrarladılar.

Konuya ilişkin olarak Toplumsal Kitap’tan açıklama geldi.

Ergün Poyraz’ın kitabının basılmamasını sağlamak için gözdağını verilmeye çalışıldığını belirten Topumsal Kitap’ın açıklaması şu şekilde:

Kamuoyuna ve basın emekçisi arkadaşlarımıza,

Yazarımız Ergün Poyraz’ın yeni çalışması “Ülkerler - Dost mu? Düşman mı?” geçtiğimiz günlerde daha matbaaya gitmeden yasaklanmıştı. Murat Ülker’in avukatlarının haciz işlemi için polis desteğini de alarak yayınevimize geldiğini ve Ergün Poyraz’ın kitabının basılmamasını sağlamak için verilen gözdağını da sizlerle paylaşmıştık. Murat Ülker’e bu yetmemiş olacak ki, bugün de Yıldız Holding’in avukatlarını ofisimize aynı nedenle göndermiş...

Baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğimizi ilan etmiştik. Bu kez polis olmadan gelen avukatları da aynı kararlılıkla yayınevinden uğurladığımızı, yayın grubumuzun tüm mecralarında dayanıştığımız ilerici kamuoyuna duyururuz.

Biz dayanışarak direndiğimizde kimse halk sağlığını istediği gibi tehdit edemeyecek, kimse kitap yasağı ısmarlaması yapamayacak. Ve biz bitti demeden de bitmeyecek.