Türkiye-Litvanya arasında İzmir'de oynanan maçta 'Ülkede mülteci istemiyorum' sloganları atılmış, o anlara ait ses, TRT tarafından kısılmıştı. Atılan tezahüratlarla ilgili emniyet güçlerinin bazı taraftarları gözaltına aldığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe tribünlerinin lokomotif grubu Genç Fenerbahçelilerin İzmir topluluğu olan Group İzmir GFB, gece yarısı yaptığı açıklama ile şu ifadelere yer verdi:

Bugün yaşanılan üzücü bir olayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Grup başkanımız ve üyelerimiz İzmir'de oynanan Türkiye-Litvanya maçında tribünde yapılan 'ülkemizde mülteci istemiyoruz' tezahüratı sebebiyle sabah saat 10.30'da evlerinden polis ekiplerince gözaltına alınıp savcı karşısına çıkarılmıştır.

Siyasi görülen bu söylemden dolayı tutuksuz yargılanmalarına karar verilip 6222 uygulanmıştır. Herhangi bir siyasi görüşe bağlı olmadan ülkemizin kanayan yarasından dolayı ve futbolla uzaktan yakından alakası olmayan herhangi bir taşkınlık ve sahada mücadele eden milli takımımızı olumsuz yönde etkilemeyen bir tezahürattan ötürü bu cezaların verilmesinin yanlı bir duruş olduğu aşikardır.

Tribünlerimizde uygulanan bu yaptırımların en kısa zamanda son bulmasını ümit ediyoruz ve son olarak ülkemizde mülteci istemediğimiz gibi ülkemizde hiç kimsenin mülteci durumuna düşmesini de istemiyoruz!