Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Batı Karadeniz'i vuran sele ilişkin ilginç bir açıklama yaparak "Bu yağışlar bölgeyi aşırı derecede etkilediği için bunlar da sele maruz kaldı" dedi...

Batı Karadeniz’de şiddetli yağışın neden olduğu sel etkisini sürdürürken can kaybının 17'ye yükseldiği açıklandı.Ayancık ilçesinde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bu çok ender görülen bir yağış miktarı. Bu yağışlar bölgeyi aşırı derecede etkilediği için bunlar da sele maruz kaldı maalesef.” değerlendirmesinde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketlerinde yaşamını yitirenlerin sayısının 17’ye yükseldiğini bildirdi.

KARAİSMAİLOĞLU: BU YAĞIŞLAR BÖLGEYİ AŞIRI DERECEDE ETKİLEDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bu çok ender görülen bir yağış miktarı. Bu yağışlar bölgeyi aşırı derecede etkilediği için bunlar da sele maruz kaldı maalesef.” değerlendirmesinde bulundu.

Ayancık ilçesindeki incelemelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, “Sinop ilinde maalesef 2 vatandaşımız vefat etti ve kendilerine ulaştık. Kayıplarımız için de arama kurtarma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

Karaismailoğlu, “Şu an Sinop ilçesi Ayancık ilçesinde bulunmaktayız. Yağışlardan etkilenen ilçe merkezi ve çevre köylerinde su baskınları meydana geldi. Sinop ilinde maalesef 2 vatandaşımız vefat etti ve kendilerine ulaştık. Kayıplarımız için de arama kurtarma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Karaismailoğlu, Ayancık Devlet Hastanesinde yatan hastaların Sinop merkeze tahliyesinin dün yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Ayancık Devlet Hastanesini de tekrar faaliyete almak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İnşallah yarın itibarıyla da faaliyete alma çabası içerisindeyiz. Geçtiğimiz Salı itibarıyla sırf Ayancık ilçesinde 24 saatte metrekareye 240 kilogram yağış yağdı. 30 saatte de 300 kilograma ulaşan bir yağış oldu Ayancık’ta. Bu çok ender görülen bir yağış miktarı. Bu yağışlar bölgeyi aşırı derecede etkilediği için bunlar da sele maruz kaldı maalesef.”