Ankara'da 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde otomobiline konulan bombanın infilak ettirilmesiyle katledilen usta gazeteci Uğur Mumcu’nun kızı isyan etti.

Özge Mumcu Aybars, babası Uğur Mumcu’nun mezarının bakımsız olduğuna yönelik yapılan paylaşımlar üzerine Instagram hesabından açıklamada bulundu.

Babasının mezarına düzenli aralıklarla bakım yapıldığını söyleyen Özge Mumcu, “Mezarlık bakımlı değil diye yazıyorlar arkasında da bizi suçluyorlar. Bunun adı en basit tanımıyla tacizdir” dedi.

Özge Mumcu’nun açıklaması şöyle:

Düzenli aralıklarla artık adına taciz diyeceğim bir metod var. Mezarlık bakımlı değil diye yazıyorlar arkasında da bizi suçluyorlar. Bunun adı en basit tanımıyla tacizdir. Ayrıca sürekli böyle suçlamalarda bulunup ailemizi suçlayanlara not:

Babamın mezarlığının düzenli bakımı yapılmaktadır. Bu bizim talimatımızla vakıf personeli tarafından düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Bugünlerde mevsimsel temizlik yapılıyor, ağustos ayı için - 22 Ağustos’a kadar doğumgünü - yine taze çiçekler dikilecek. Ve bu yapılan artık tam bir ahlaksızlık. Neyimizi istiyorsunuz? Bizim de ölmemizi mi? Derdiniz ne? Ailemize mezarlık üzerinden düzenli bir şekilde sosyal medya üzerinden saldıranlara artık yasal işlem uygulayacağımı belirtirim. Artık yettiniz.