Gezi direnişi sırasında kurulan Artı 1 Televizyonunun gizli sahibinin iş adamı Ekim Alptekin olduğu, yayınlar yoluyla Bora Jet şirketine komplo düzenlendiği iddiası Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil’i adeta birbirlerine “düşman” etti. “Amerikan hazinesini dolandırma, kara para aklama” suçlamalarıyla ABD’nin peşine düştüğü, Avusturya’da gözaltına alınan iş adamı Sezgin Baran Korkmaz (SBK) ile ilişkileri nedeniyle ABD’deki iddianamede adının geçtiği öne sürülen Ekim Alptekin’le ilgili tek iddia bu da değil. FETÖ’yü gizlice kaçırıp Türkiye’ye getirmek için 10 milyon doların gözden çıkarıldığı iddiası CIA’nın eski başkanı James Woolsey tarafından dillendirilmişti. Savcılar, FETÖ’ye karşı lobi faaliyetleri için Alptekin’in Amerikalı istihbaratçılardan oluşan gruba 530 bin dolar para ödediği, ancak arkasında Türk Devleti varken bu paranın kaynağını gizlediği, bir tür ajanlık olarak kabul edilen bu faaliyet için ABD’de kayıtlı olmak gerekirken bunu yapmadığı gerekçeleriyle, Alptekin’e 35 yıl hapis istiyor. Muhalif’ten Nursun Erel, Alptekin’le “zoom” üzerinden konuştu.

Söyleşinin Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil tartışmasıyla ilgili bölümü şöyle:

DÜNDAR- ÖZDİL KAPIŞMASI

EREL: ABD’de Sezgin Baran Korkmaz ve sizinle ilgili davaların iddianamesinde ve Bora Jet davasının dilekçesinde adınızın geçtiği, oysa bir dönem yayın yapan Artı 1 TV’nin gizli sahibi olduğunuz, o sırada yayınlara etki ederek Bora Jet’in değerini düşürdüğünüz iddiaları var. Bu iddialar endirekt olarak Uğur Dündar’ın o dönemde Artı 1 TV’de oluşu nedeniyle onu da etkiledi. Gizli sahibi miydiniz Artı 1’in?

ALPTEKİN: O kadar mı gizliymiş bu durum, demek benden de gizlenmiş haberim yok. Daha önce de bu dedikodular oldu. Duman varsa yangın vardır mantığını anlıyorum da, burada duman da yok. Neye dayanarak söylüyorlar? Kanalın sahibi Altan Ertürk, o da -Ekim Beyle alakası yok- dedi. Uğur Dündar da -ben tanımıyorum- diyor. Benim tutmadığım bir taahhüdüm mü olmuş? Buradaki iddia nereden kaynaklanıyor?

EREL: ‘Yüzünü hiç görmedik’ diyen de var ‘sürekli gelip giderdi’ diyen de var, hangisi doğru?

ALPTEKİN: Artı 1’e git deseniz bulamam… Uğur Dündar’ı anlıyorum çünkü kimse iftiraya uğramak istemez. Ayşenur Aslan da Gezi sırasında yayınları beğenmediğiniz için haber merkezine eliniz cebinizde gidip, bu yayın tarzı değişmeli dediğinizi duymuş, bunu dile getirdi?

ALPTEKİN: Kesinlikle doğru değil, elim cebimde gitmişim öyle mi? Kime ne demişim? Var mı beni oralarda gören? Bu kadar da iftira olamaz, hangi ara gitmişim? TV sahibiyseniz oranın genel yayın müdürü ile işleri görüşmek, sürekli toplantılar yapmak gerekmez mi? Bunların hiç birisi yok sadece miş, miş.