Meclis Genel Kurulunda okunan tezkerelerle, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT davasına ilişkin dokunulmazlığını kaldırmaya yönelik fezleke okunarak oylandı.

Cezaları onanan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven milletvekilleri düşürüldü.

MECLİS'TE 'DARBECİ AKP' SLOGANLARI
Üç milletvekilinin, milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından TBMM'de ''Darbeci AKP'' ve "Demokrasi düşmanı AKP" sloganları atılıyor. 

O HAKİM VE SAVCILAR FETÖ'CÜ ÇIKMIŞTI
Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliğinin düşürülmesine neden olan davaların hakim ve savcıları FETÖ'den ceza alan isimlerden oluşurken, bu gerekçeyle yapılan yeniden yargılama talepleri kabul edilmedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "En iyi esin kaynağınız FETÖ'dür, kumpastır, kumpas. Onlar sizin kıblenizi gösteriyor, birazcık FETÖ ile mücadele edilmesi gerektiğine inansaydınız, ceza verenlerin tutuklu bulunduğu davada yeniden yargılanma talebini kabul ederdiniz. Tüm mahkeme heyeti FETÖ'den içerde, bu kararları nasıl savunuyorsunuz" dedi.

CHP'li vekiller de Enis Berberoğlu hakkında verilen karara tepki gösterirken, AKP'nin devam eden hukuk sürecine rağmen Berberoğlu'nun vekilliğini düşürdüğüne dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''Enis Berberoğlu'nun Milletvekilliğinin düşürülmesi, içinde yaşadığımız 20 Temmuz Sivil Darbe sürecinin bir sonucudur, millet iradesinin yok sayılmasıdır. Adaleti, hakkı ve hukuku sağlamak için demokrasi mücadelesine devam edeceğiz'' dedi.