Toplumsal Haber Merkezi

Üç dönem AKP İstanbul Milletvekilliği yapan Metin Külünk, sosyal medya hesabından geciken tren yüzünden Marmaray'da oluşan yoğunlukla ilgili bir video paylaştı. Bunun üzerinden CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirmeye kalkan Külünk'ün bilmediği şeyler vardı. Marmaray'ın işletmesi İBB'de değil, Devlet Demir Yolları'nda...

Videoda tren gelmeyince oluşan kalabalığın koronavirüs nedeniyle tehlike içerdiği aktarılıyordu. Külünk görüntüleri paylaşarak, “Burası İstanbul/Marmaray Bu nasıl bir ciddiyetsizlik ve de nasıl bir aymazlıktır!” diye yazdı.

Bununla da yetinmeyen Külünk, “Lütfen yerel de ki; kamu ve yerel yöneticiler çok başarılı yönetilen bir süreçte sorumluluklarının daha da farkında olarak ve tehlikenin henüz geçmediğini unutmadan hükümetimizin titizliğine ayak uydurmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı. (Yazım yanlışları Külünk'e aittir.)

Halbuki Külünk’ün kaçırdığı nokta sosyal medyada alay konusu oldu. İBB’nin Twitter hesaplarından Külünk’e verilen yanıtta, “Metin Bey Merhaba, Marmaray işletmesi Ulaştırma Bakanlığı TCDD tarafından yapılmakta olup, kurum ile iletişime geçmenizi rica ederiz. İyi günler dileriz” denildi.

UYANIK FATİH ANINDA SIVIŞTI
Öte yandan Külünk’ün tweetini alıntılayan yandaş Fatih Tezcan da CHP’yi eleştirmek isterken, “Corona’ya Hizmet Partisi” diye tweet attı. Ancak Tezcan, Marmaray’ın Ulaştırma Bakanlığı kontrolünde olduğunu anlayınca paylaşımını sildi.