Süleyman Soylu, bir televizyon kanalında katıldığı programda yaptığı açıklamalarla sosyal medyada yine alay konusu oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kayyum protestolarına dair konuşurken LGBT’lerden bahseden Süleyman Soylu, “LGBT denilen, değerlerimize uymayan, bu topraklarla uyuşmayan, Batı’nın bize sunduğu bir olay. Bizim geçmişimizde LGBT gibi şeyler var mı? Var da biz mi bilmiyoruz? Bunlar Batı’da olan şeyler. Benim inancıma göre LGBT sapkınlıktır.” diye konuştu.

Twitter kullanıcılarının paylaşımları, “Bizim geçmişimizde LGBT gibi şeyler var mı? Var da biz mi bilmiyoruz?” diye soran Soylu’nun aslında geçmişini pek de iyi bilmediğini ortaya çıkardı.

‘ONUR YÜRÜYÜŞLERİ BİLE VARDI’
Bir twitter kullanıcısı, Süleyman Soylu’nun ilgili demecini alıntılayarak “Valla 4. Murad zamanında ‘onur yürüyüşü’ bile yapmışlar. Evliya Çelebi, 4. Murat’ın önünde geçit yapan esnaflar içinde ‘esnâf-ı deyyusân’ ve ‘esnaf-ı pazvengi eblehân-ı sâzengân’ın yanında bir de ‘esnaf-ı hîzan-ı dilberân’dan bahsediyor. Vücutlarını satan erkekler” dedi.

‘AHMET CEVDET PAŞA ÖYLE DEMİYOR’
Bir diğer kullanıcıysa “Vallahi Ahmet Cevdet Paşa öyle demiyor” diyerek Ahmet Cevdet’ten bir alıntı paylaştı. Alıntının ilgili kısmında Ahmet Cevdet Paşa’nın şu ifadeleri geçiyordu:

Zendostlar çoğalıp mahbûblar azaldı. Kavm-i Lût sanki yere battı. İstanbul’da öteden berû delikanlılar için ma’ruf mu’tâd olan aşk u alâka, hâl-i tabîisi üzere kızlara müntakil oldu.

‘KİTABI BİLE VAR’
Bir başka twitter kullanıcısıysa Soylu’ya bir kitapla cevap verdi. Mâşî-zâde Fikrî Çelebi ve Ebkâr-ı Efkâr’ı: On Altıncı Yüzyıldan Sıradışı Bir Aşk Hikâyesi adlı kitap gerçekte yaşamış olan bir hemcinsine aşkını anlatıyor.

Twitter’da gece boyunca Soylu’nun sözleriyle alay eden, onun geçmişimizi de bilmediğini gösteren tweetler atılmaya devam edildi.