Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bayramda Osmangazi Köprüsü'nün bir (1) günlük geçiş garantisini tutturduğu söyleyerek müjde verdi. Sosyal medya "rekora imza atıldığını" müjdeleyen Bakan'a geri kalan '364 günün hesabını' soruyor.

Yap-işlet-devret (YİD) kapsamında yapılan köprü ve yol projeleri Bayram sürecinde de ücretlendirildi. Devlet, 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü' için günlük 135 bin araç geçiş garantisi üzerinden, 'Osmangazi Köprüsü' için de günlük 40 bin araç geçiş garantisi üzerinden ödeme yapacak.

Osmangazi Köprüsü için 'günlük' 40 bin araç geçiş garantisi verilmiş olduğunu göz ardı eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bayramda bir günlük hedefin tutturulduğunun müjdesini verdi.

Karaismailoğlu, attığı tweet ile hedefin tutturulmasını kutlayarak "Geçiş garantisi 40.000 eşdeğer araç olan #OsmangaziKöprüsü’nde 24 Temmuz tarihinde; 64.406 Günlük Eşdeğer Araç sayısı ve %161'lik Garanti Karşılama Oranı ile rekora imza atıldı! #YolMedeniyettir" paylaşımında bulundu.

TEPKİLER GECİKMEDİ: "BİRİ, YILIN 365 GÜN OLDUĞUNU HATIRLATSIN"

İBB Meclis Üyesi İyi Partili Dr. Taylan Yıldız, Ulaştırma Bakanının paylaşıma tepki göstererek "Biri bu beyefendiye yılın 365 gün olduğunu anlatsın. Düştüğümüz hale bak" dedi.

 CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın da "Peki diğer 364 gün? Bayram yoğunluğu kadar geçiş garantisi vermişsiniz bir de övünerek paylaşıyorsunuz. Bugünü de açıklasanıza sayın bakan.." tepki gösterdi.