AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 yerel seçimleri öncesi Tuzla'da yurttaşlara vermiş olduğu hiçbir sözü yerine getirmediğini iddia ederek sürekli bahaneler ürettiğini öne sürdü. Yazıcı, İmamoğlu'nun seçildiği günden itibaren İBB'yi uyku moduna aldığını söyledi.

"Dünyada ve yerel yönetimlerde en şaşırılacak cümle 'Enkaz devraldım' cümlesidir" diyen Yazıcı, "Almasaydınız. Hikaye yapmayın lütfen. Bu vatandaşı ya kandırdınız ya da bildiğiniz bir şey vardı. Recep Tayyip Erdoğan, bu milleti çöpten çukurdan, çamurdan hepsinden kendi gayreti ve çabası ile kurtardı. Bunları yaptı ki bu millet ülkenin başına getirdi. Bu iş kolay değil. Lafla peynir gemisi yürümüyor" dedi.

Tuzla Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Toplantıları'nın 3. Birleşimi 2022 Yılı Performans ve Bütçe görüşmelerinde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 yerel seçimleri öncesi Tuzla'da vatandaşlara vermiş olduğu hiçbir sözü yerine getirmediğini, sürekli bahaneler ürettiğini söyleyerek, eleştirilerde bulundu.

'ERDOĞAN BU MİLLETİ ÇÖPTEN KURTARDI'
İBB Başkanı İmamoğlu'nun seçildiği günden itibaren İBB'yi uyku modu'na aldığını ifade eden Yazıcı, enkaz edebiyatı yapılmasına da tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı sırada hükümet tarafından paralarının kesildiğini ancak hizmet yapmayı bırakmadığını söyledi. Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

Dünyada ve yerel yönetimlerde en şaşırılacak cümle 'Enkaz devraldım' cümlesidir. Almasaydınız. Hikaye yapmayın lütfen. Bu vatandaşı ya kandırdınız ya da bildiğiniz bir şey vardı. Niye bahane ediyorsunuz. Bulun ve yapın. Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanlığı'nı kaç yıl yaptı biliyor musunuz? Üç yıl yaptı. Üç yılda merkezi hükümet kaç defa parasını vermedi. Merkezi hükümetten E-5 hattını istedi vermedi, parasını istedi yine vermediler. Ama Recep Tayyip Erdoğan, bu milleti çöpten çukurdan, çamurdan hepsinden kendi gayreti ve çabası ile kurtardı. Bunları yaptı ki bu millet ülkenin başına getirdi. Bu iş kolay değil. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Üç yılda yaptı bunları.

'İBB UYKU MODUNDA MI?'
İBB'nin Tuzla'da AKP döneminde başlatılan projelerin bile 28 ay geçmesine rağmen hiçbirinin tamamlanmadığını öne süren Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Tuzla'da yan yollar bitmedi, köprüler bitmedi, ulaşım sorunları çözülmedi. İBB uyku modunda devam ediyor. Hatta bir yasa vardı, Campbell Yasası; 'Ne kadar az iş yaparsanız işleriniz o kadar yolunda gider' Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yasayı uyguluyor sanırım. Ne kadar az iş yaparsanız işler o kadar yolunda gidiyor. Her şey çok müthiş diyor ama 13 bin kişiyi işten atıp, 45 bin kişiyi işe alıyorsunuz. Bir çalışanı dahi işten çıkarmayacağım diye söz veriyorsunuz. Bu hangi nesnel akla uyar bilmiyorum. Bunları hatırlatıp seçimden önce böyle demiştiniz deyince de İBB hemen uyku modundan, sessiz moda geçiyor.