Tutuklanan iki Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin gardiyanlar tarafından tacize maruz bırakıldığını açıklayan Avukat Levent Pişkin, "Gardiyanlar, öğrencileri eşcinsel sandığı için tacizi kendilerine hak görüyorlar" dedi.

Artı Tv'de Ezo Özer ile ODAK programında Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik baskılar ve gözaltılar konuşuldu. Programa HDP Milletvekili Hüda Kaya, Avukat Levent Pişkin ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Cem Say konuk oldu. 

event Pişkin tutuklanan öğrencilerin taciz edildiğini ifade etti ve "2 tane öğrenci tutuklandı eğitim haklarından mahrum edildi. Eşcinsel sanılarak gardiyanlar tarafından tacize maruz bırakılıyorlar. Gardiyanlar, öğrencileri eşcinsel sandığı için tacizi kendilerine hak görüyorlar. Polislerin LGBTİ+'lara yönelik hakaret ve tacizleri, duyduğumuz çıplak arama beyanları, işkence beyanları bunların hiç biri münferit meseleler değil" dedi.

'ÖĞRENCİLERE YÖNELİK HUKUKİ BİR TACİZ VAR'
Pişkin yaptığı açıklamada öğrencilere yönelik hukuki bir taciz olduğunu da ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

LGBTİ+'ların bu olaylarla ilgisi nedir? O resime konulan bayraklar ise, eseri yapan kişi belli değil ve eser ortada yok. Hususi bir kasten tahrik etme durumu söz konusu değil. Bir Bakan sapkınlar ifadesini kullanıyor, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü "azgın azınlık" kavramını kullanıyor. Ortada halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek gibi bir suç varsa, suç LGBTİ+'ları "azgın azınlık" ve "sapkın" olarak adlandıranların yaptığıdır.

'15 TEMMUZ'DA BİLE RASTLANMAYACAK BİR POLİS'
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerile dayanışmak için eyleme giden Hüda Kaya eylem esnasında yaşananları anlattı. Kaya, "Bugün Boğaziçi Üniversitesi çevresinde 15 Temmuz'da bile rastlanmayacak bir polis kuşatmasıyla karşı karşıya kaldık. Öğrenciler şiddete maruz kalarak gözaltına alındılar" dedi.

'İKTİDARLARIN SONU GELMİŞTİR'
Kaya, sözlerinin devamında şunları ifade etti:

Bunlar 18,20 yaşında olan gençlerimiz. AKP yeri geldiğinde kadınlara gençlere yaptığı hizmet ile yeri geldiğinde övünüyor. Bakın Türkiye'de 2023'te bir seçimde ilk defa oy verecek 7 milyon civarı bir genç var. Bu gençler AKP tarafından potansiyel bir terörist olarak görülüyor. Öğrencilerin kollarından, ayaklarından bükerek, yaka paça yerlerde sürükleyerek, kemiklerini kırarak gözaltı aracına doldurarak AKP iktidarı nasıl bir gelecek görüyor? Gençleriyle kavgalı olan iktidarların sonu gelmiştir.