Korkusuz yazarı Ahmet Takan, 'şehit ailesine küfür' tartışmasından sonra görevinden istifa eden İYİP'li Lütfü Türkkan hakkında 'Parti koridorlarında Saray'la özel ilişkisi konuşulur. Ziraat Bankası'na da 36 milyon dolar borcu var' ifadelerini kullandı.

Takan şöyle yazdı:

Lütfü Türkkan’ın “saray ile özel ilişkileri”, İYİ Parti koridorlarında öteden beri konuşulur. Ve, Türkkan’ın gönlünün daha çok Cumhur İttifakı’ndan yana olduğu da İYİ Parti kulislerinde yerleşik kanaattir.

Cumhur İttifakı’ndan yapılan tüm zorlamalara rağmen Meral Akşener de duruşunu milim değiştirmediğine göre “ne olabilir“ diye soruyorum:

Lütfü Türkkan’ın ticaret hayatında yaşadığı sıkıntıları Ankara’da sağır sultan bile duydu.. O zaman saray tarafından, Türkkan’ın Ziraat Bankasına 36 milyon dolar borcunun olduğunu duyurulması bir tesadüf mü? Sıkıntıları bilinen Türkkan, saray tarafından Meral Akşener’in  Millet İttifakı’ndan ayrılmasına ikna edilmesi için sıkıştırılıyor muydu? Kapana kısılan Türkkan’a bir ceza mı verildi, yoksa sıkıntılarından kurtarabilmesi için son bir şans mı tanındı?