Avusturya Başbakanı, "Afganlar suç oranlarını artırıyor ve homofobikler, bunları ülkemize ithal etmek istemiyoruz. Türkiye'de kalmalılar" dedi; AK Troller, Türkiye'yi bu duruma düşüren iktidara değil, Nevşin Mengü'ye saldırdı...

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Afgan mültecilere ilişkin "Eğer insanlar kaçmak zorundalarsa, herkesin Avusturya, Almanya ya da İsveç'e gelmesindense, Türkiye gibi komşu ülkelere gitmelerini daha doğru yer olarak görüyorum" dedi

Avusturya Başbakanı Kurz'un mülteci açıklaması, Türkiye'nin dünyada nasıl algılandığını gözler önüne serdi.

Önce Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'yi göçmenlerle ilgili anlaşmayı uzatmaya davet ederek, göçmenleri Türkiye'de tutmamız karşılığında para vereceklerini açıkladı. Merkel'a yönelik tepkiler henüz dinmemişken şimdi de Avusturya Başbakanı yaptığı açıklama ile tepkilere neden oldu. 

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "Afganlar kaçmak zorundalarsa, Avusturya, Almanya ya da İsveç yerine, Türkiye gibi komşu ülkelere gitsinler. Afganlar suç oranlarını artırıyorlar ve homofobikler. Bunları ülkemize ithal etmek istemiyoruz." dedi. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'un bu açıklaması Türkiye'nin dünyada nasıl algılandığını gözler önüne serdi.

Gazeteci Nevşin Mengü, konuya ilişkin bu noktaya dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Mengü, "Türkiye'de nasılsa suç oranı yüksek, ve herkes homofobik, yabancılık çekmezler demek istemiş. Türkiye'yi dünyada Afganistan'dan farksız algılanır hale getiren iktidar utanır mı? Hiç sanmam" dedi.

Türkiye'nin düşürüldüğü durumu görmezden gelenler, Türkiye'nin itibarını yok eden AKP iktidarına öfkelenmek yerine Mengü'yü hedef alarak ona saldırdı.

AK troller, Nevşin Mengü'yü, Avusturya Başbakan'ın ırkçı söylemine karşı çıkmak yerine 'içeriye' tepki göstermekle suçladı.