Taliban'la anlaşma sağlayarak Afganistan'a girmeye çalışan Erdoğan, "Taliban'ın bu görüşmeleri Türkiye’yle çok daha rahat yapması lazım, çünkü Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok" dedi. Erdoğan'ın sözlerinin ardından sosyal medya ayağa kalktı. Tepkiler, özetle "Sizin zihniyetinizin ters bir yanı yok, Türkiye'nin zihniyeti Taliban ile taban tabana zıttır. Bunu ilk seçimde göreceksiniz" yönünde oldu.

O tepkilerden bazı örnekler şöyle:

Emekli Deniz Harp Okulu Komutanı Türker Ertürk, Erdoğan'ın bu açıklamasına "Taliban’ın inancı ile Türk Milletinin inancı taban tabana zıttır!" notuyla şu paylaşımı yaparak tepki gösterdi:

Gazeteci Can Dündar: "Hep diyoruz ya: Türkiye ayrı, Erdoğan ayrı. Türkiye, Taliban “inancı”na teslim olmayacak."

Gazeteci Melis Alphan: "Kız çocuklarını cayır cayır yakan Taliban’la inanç noktasında sizin farkınız olmayabilir ama bu toplumun farkı var. İlk seçimde bunu göreceksiniz."

"24 saat önce işgalci, 24 saat sonra inanç ortaklığı..." 

Gazeteci Mehmet Ali Güler: "- Erdoğan: "Taliban'ın adeta bir işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değildir" (19 Temmuz 2021)

- Erdoğan: "Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok" (20 Temmuz 2021) 

- 24 saat önce işgalci, 24 saat sonra inanç ortaklığı..."

Gazeteci Erk Acarer:  "İşte en çarpıcı gerçek bu: Taliban’a karşı mücadele ediyoruz!"

TKP'li Kemal Okuyan: Erdoğan "Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok." demiş ama büyük bir yanılgı içinde. Bu ülkedeki milyonlarca emekçinin Taliban'la alakalı çok ters bir yanı var! Dahasını birkaç yıl önce söylemiştik, yine hatırlatalım: Sen Türkiye değilsin!

"bahar_dersim38" adlı kullanıcı: "Erdogan'ın yeni Askı Taliban ‘ni az tanıyalım" notuyla şu videoyu paylaşarak tepki verdi:

 "Ayşe Aydoğdu" adlı hesap ise "Vizesiz Avrupa diye geldiler Taliban'la aynı çizgide gidiyorlar" dedi.