Ülkücü mafya lideri Sedat Peker, geçtiğimiz günlerde yayımladığı son video ile bulunduğu BEA’de yeni video çekmesine izin verilmediğini belirtmişti. Yetkin bugünkü yazısında Peker’e yönelik yeni video izni ile İstanbul Merkezli İhval televizyon ve radyolarına yönelik müdahalenin karşılıklı bir pazarlık olabileceğine dikkat çekti.

Yetkin, Mısır’a yönelik BAE destekli darbenin ardından İstanbul merkezli kurulan radyo ve televizyonlar ile Abdül Fettah el-Sisi aleyhtarı yayınların propadanda üssünün burası olduğunu ifade etti.

SİYASİ YAKINLAŞMA DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ
“Ancak 2020 sonlarında MİT ve Mısır istihbaratı El Muhaberat arasında Libya’da gelişen irtibat, 2021 başında Dışişleri aracılığıyla siyasi yakınlaşmaya dönüşünce dengeler değişti” diyen Yetkin, İhvan’ın İstanbul Merkezli en önemli TV kanalı olan El Şark’ın (al Sharq) en etkili programcısı Mutaz Matar’ın programının kaldırıldığını, kanalın Sisi aleyhtarı yayın çizgisi de yumuşatıldığını ekledi.

PEKER VİDEOLARI İLE İLGİLİ OLABİLİR
Güvenlik ve dış politika gelişmelerine yakın bir kaynağının, bu gelişmenin Sedat Peker videolarıyla bağlantılı olabileceğini söylediğini ekleyen Yetkin yazısında şu ifadelere yer verdi:

BAE, Suudi Arabistan ve Mısır’ın ortak noktalarından birisi İhvan’ı terörist saymaları, Erdoğan’ın İhvan’a açık destek vermesi nedeniyle de Türkiye’ye cephe almalarıydı. İhvan’ın Türkiye kaynaklı yayınları sadece Mısır’ı değil, Suudi Arabistan ve BAE’yi de rahatsız ediyordu.

“Sen sustur, ben de susturayım” pazarlığı olabilir, dedi kaynağım.

Bu yazıyı yazarken de Peker’in sosyal medya hesaplarına erişim yasağının yolda olduğu haberi geldi.

Yakında anlarız.