İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'te düzenlediği grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yönelik eleştirilerde bulunan Akşener'in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

'İNŞALLAH BİR GÜN O BAYRAK KARABAĞ'DA DALGALANIR'
"Tarihimiz kutlu çağların, kutlu mücadelelerin tarihidir. Bugün, Türk tarihi yeni bir mücadeleye, yeni bir dirilişe sahne oluyor. Bugün gözümüz, gönlümüz Can Azerbaycan’dan gelecek haberlerde. Dediler ki koca yürekli Mübariz İbrahimov’un şehit olduğu karakolda artık ay yıldızlı bayrak dalgalanıyor. İnşallah bir gün o bayrak Karabağ’da da dalgalanır."

"Azerbaycan’da kardeşlerimizin yanında olmak için Azerbaycan elçiliğine müracaat ettik. Milletvekillerinden bir gurubun desteğimizi göstermesi amaçlı talepte bulunduk. Bunu bizzat ben takip edeceğim. Bu arada sayın Aliyev’in çok meşgul olduğunu düşünerek 2. Başkan sayın Aliyeva’yı aradım ama Azerbaycan’da internetin çökmesi nedeniyle birinci yardımcısıyla görüştüm."

"Desteğimizle birlikte uyarılarımızı da aktarmak istiyorum. Aklı devreye sokmak ve sonuç alınacak adımlar atmak önemli. Ermenistan’ın işgalci olduğu gerçeği, Azerbaycan topraklarının 5’te birinin işgalde olduğu gerçeği en önemli kozumuzdur. Orta Doğu’da yapılan yanlışların burada yapılmamasını diliyoruz."

BAHÇELİ'YE AYM TEPKİSİ
Yeni bir suni tartışmanın ateşi fitillendi. Bahçeli Anayasa mahkemesinin yapısı değiştirilmelidir dedi. Erdoğan da bir değişiklik önerisi gelirse evet diyeceğini ima etti. Hukuk sisteminde kuvvetler ayrılığı ilkesinin olmazsa olmazıdır. AYM hukuka aykırı çıkarılan kanunların yanlış verilen mahkeme kararlarının dönüp dolaşıp geldiği duvardır. Güçlü bir AYM milletin teminatıdır. Bizim de onaylamadığımız birçok karar imza attı ancak karar çıktıktan sonra hukuk devletine olan inancımız gereği bu kararlara hep uyduk. Her kararını beğenmek zoruna değilsiniz ama uymak zorundasınız. Mevcut Anayasa kapsamında verdiği kararlar üzerinden böyle bir kurumun tehditkâr ille tartışmaya açılması hukuk sistemimize vurulacak yeni bir darbedir.

'HAZİNEYİ DAMADINA EMANET EDERSEN OLACAĞI BU'
Damat bakanı tebrik edebiliriz bir ülkede iç savaşın ekonomik yıkımıyla bizdeki damadın ekonomik yıkımı aynı. Kendine gel Sayın Erdoğan. Bu işi layıkıyla yapacak yüzlerce aday dururken, hazineyi damadına emanet edersen olacağı bu. Türk ekonomisi, damadının mıncıklayacağı oyun hamuru değil. Türkiye Cumhuriyeti de sizin deneme tahtanız değil.