Toplumsal Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sabah saatlerinden itibaren yeni tip koronavirüsle ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. Dün Türkiye'de koronavirüs riski altında olmadığı yönünde açıklamalar yapan Koca, bugün bir anda "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Şu anda tespit edilmiş koronavirüs vakası yok ancak her an çıkabilir. Koronavirüs Türkiye'de 1 saat sonra da 1 gün sonra da çıkabilir" açıklamasını yapınca kafalar karıştı. Koca şimdi de, koronavirüs önlemleri kapsamında okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'yla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini ifade etti. 

İLGİLİ - Sağlık Bakanı: Koronavirüsün Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek

Koca, kamu personelinin yurt dışına çıkışını kısıtlayan bir genelgenin de bugün yayınlanabileceğini söyledi. 

OKULLAR TATİL OLACAK MI?
Sağlık Bakanı Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'yla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirirken, tıbbi kongrelerle ilgili ise "Uluslararası yasak ama ulusal olan, uluslararası katılımı olmayan kongrelerle ilgili 'Sayıca kaç kişiye kadar sınırlamalıyız?' konusunu Bilim Kurulu'yla tartışacağız. Bunu önümüzdeki 1-2 gün içinde açıklamış oluruz" diye konuştu. 

Koca cezaevlerinde alınacak önlemlere ilişkin ise eski mahkumlarla yeni mahkumların ortak alanlarda buluşturulmayacağını söyledi.

BİR AÇIKLAMA DA ZİYA SELÇUK'TAN
Okulların tatil edilmesine ilişkin süreçle ilgili bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. Selçuk, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarımızdaki eğitim sürecinin planlanması hususunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Okulların tatil takvimiyle ilgili resmî kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum" dedi.