Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada bugün 867 kişiye daha Covid-19 tanısı konulduğunu, 24 kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Koca düzenlediği basın toplantısında "Tedbirlere uymak sadece salgının önünü kesmek anlamına gelmiyor. Tedbirlere uymak yavaşlayan üretimin hızlanmasına destek olmak anlamına geliyor" dedi.

"Özellikle yaşlılarımızın kısıtsız şekilde sokağa çıkabilecekleri şartları uyacağımız tedbirlerle bizler sağlayacağız" diyen Koca "Tedbirlere uymak devletimize, milletimize karşı bir ödevdir" diye konuştu.

1 Haziran'dan itibaren tedbirlere uyulmazsa hastalığın daha fazla yayılmasına imkan sağlanacağının açık olduğunu söyleyen Koca maske takılması, sosyal mesafeye uyulması ve temizliğe önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Koca "Covid-19 salgını sebebiyle bugüne kadar 4 bin 585 hastamızı kaybettik. Tedbirlerde başarılı olsaydık, vefat sayısı değişmezdi diyemeyiz" dedi.

Bakan Koca "İkinci bir dalga beklemiyoruz" dedi. Ancak daha sonra Koca "Kara görünmüştür ama deniz durulmuş değildir. Yakalanma olasılığımız olan yeni dalgalar var" dedi.

"Hastanelerimiz artık olağan hizmetlerine geçmeye başlıyor" diyen Koca polikliniklerin artık ertelenmiş hizmetler için randevu vermeye başlayacağını duyurdu. Ancak Koca, zorunlu olmadıkça hastanelere gidilmemesini, randevu alınarak hastanelere başvurulmasını istedi.

GÜNLÜK TABLO
Sağlık Bakanı Koca, bugün koronavirüsten 24 kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yeni vaka sayısının 867 olduğunu açıklayan Koca, bugün 52 bin 305 kişiye test yapıldığını belirtti. Koca artan test sayısına bağlı olarak yeni vaka sayısının arttığını kaydetti. Koca'nın açıkladığı günlük tabloya göre Türkiye'de salgın boyunca yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bin 609'a, toplam vaka sayısı 166 bin 422'ye yükseldi.