Metropoll Araştırma’nın Türkiye’nin Nabzı- Temmuz 2021 araştırmasının sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 61,6’sı, Türkiye’nin Afganistan’dan askerlerini çekmesi gerektiğini düşünüyor.

Metropoll Araştırma Merkezi sahibi Özer Sencar, araştırmanın sonuçlarını kişisel Twitter hesabından paylaştı. Buna göre “Amerikan askerlerinin çekildiği Afganistan’dan Türk askerlerinin de çekilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz” sorusuna katılımcıların yüzde 61,6’sı “Evet, düşünüyorum” yanıtı verdi.

“Hayır, düşünmüyorum” diyenlerin oranı yüzde ise 27,4 olurken “Fikrim yok” diyenlerin oranı ise yüzde 11 olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin Nabzı araştırmasının Haziran ayı sonuçlarına göre Türk askerlerinin Afganistan’dan çekilmesi gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 14,6 artarken çekilmemesi gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 7,5 geriledi.

Ankete katılan AKP seçmenlerinin yüzde 46,7’si, MHP seçmenlerinin yüzde 64,8’i CHP seçmenlerinin yüzde 80,4’ü, İYİ Parti seçmenlerinin yüzde 84,5’i, HDP seçmenlerinin yüzde 78,6’sı, Türkiye’nin Afganistan’dan çekilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

TALİBAN’LA İSLAM ANLAYIŞI AYNI DİYEN ÇOK
Öte yandan araştırmada, "Afganistan'daki Taliban'ın İslam anlayışı ile sizin İslam anlayışınız arasında fark görüyor musunuz" diye de soruldu.

Yüzde 56,9'luk kesim, "İslam anlayışımız farklı" derken, yüzde 22,6'lık kesim "İslam anlayışımız aynı" dedi.

Yüzde 20'lik kesim ise, "Fikrim/cevabım yok" dedi.

Öte yandan AKP seçmeninin yarısı, MHP seçmeninin yüzde 80'i, Taliban'la İslam anlayışının farklı olduğunu söyledi.