‘2000’lerin başında Fethullahçı çetenin operasyonlarına destek veren ve sessiz kalan iki ismin futboldaki Fethullahçılar çatışması devam ediyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, önceki gün 3 Temmuz şike kumpası süreciyle ilgili görüşlerini belirterek çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Koç, "FETÖ, Türk futbolunun hala içindedir. Yakın zamanda çok yeni şeyler çıkacak, göreceksiniz. Devlete çağrıdır, bu örgütü futboldan temizleyin" diye konuşmuştu.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise Ali Koç’un sözleriyle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulunmuş; BloombergHT'de yayımlanan "Spor Saati" adlı programda “Türk futbolundaki en önemli 2 Fethullahçı'dan birisi Hakan Şükür, diğeri Emre Belözoğlu” ifadelerini kullanmıştı.

‘FENERBAHÇE’NİN SIKINTILARINDAN BİRİSİ BAŞKANIN GEREKSİZ KONUŞMASI’
Altaylı, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Ali Koç durduk yerde neden 'Hala FETÖ var futbolda' dedi, bu başka bir şey. Böyle garip şeyler oluyor. Fenerbahçe'nin bence sıkıntılarından bir tanesi Başkan’ın gereksiz konuşma durumu. Bence Ali Koç bugünlerde biraz suskun kalmalı. Zaten Federasyon ve hakemlerle ilgili söylenmesi gerekenden fazlasını söyledi. Baktığınız zaman bu federasyonun Fenerbahçe aleyhtarı bir federasyon olduğunu söylemek oldukça güç.

Fenerbahçe'nin 1959'dan önceki şampiyonlukların sayılması için TFF'ye yaptığı başvuruyu değerlendiren Altaylı, "Büyük ihtimalle Fenerbahçenin bu anlamsız şampiyonluk sayısı başvurusunu bile kabul edecek Federasyon. Ben Galatasaray olsam oradan 4 yıldızı çıkarır UEFA kupası koyarım, 'Babacım buyurun, alın' derim. Madem bunu kompleks haline getirmiş birileri Galatasaray desin ki 'Al kardeşim ne yapıyorsan yap, ben yıldızlarımı çıkarıyorum, hatta al benimkileri de tak' derim" diye konuştu.

‘EN BÜYÜK İKİ FETHULLAHÇI ŞÜKÜR VE BELEZOĞLU’
Ali Koç’un sözleriyle ilgiliyse şu ifadeleri kullandı.

Ali Koç’un FETÖ hala futbolda var demesi... Biliyoruz ki Türk futbolundaki en önemli 2 Fethullahçıdan bir tanesi, FETÖ üyesinden bir tanesi Hakan Şükür, diğeri Emre. Hakan Şükür kaçak ama Emre burada. Fenerbahçe'de bir görevde. Ali Koç böyle deyince Galatasaraylılar da 'Ne oldu Emre mi anlattı' dedi takip ettim ben sosyal medyadan

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ
Ali Koç, NTV’de katıldığı yayında, şu ifadeleri kullanmıştı:

FETÖ, Türk futbolunun hala içindedir. Yakın zamanda çok yeni şeyler çıkacak, göreceksiniz. Devlete çağrıdır, bu örgütü futboldan temizleyin. Geçmişte yaşanılanlar toplumsal kaos yaşattı. Kardeşi kardeşe kırdırdılar. Her zaman aramızda rekabet var ama insanları nefret noktasına getirdiler. Futbol, bu ülkedeki en ayrıştırıcı unsurlardan biri oldu. İnşallah tez zamanda, bu zihniyetin kilit noktalarıyla futbolun içinde yer aldığının kanıtları olacak. Bunda aktif rol alanlar var, bir de fırsatçılar var. Beni en çok rahatsız edenler, rüzgara göre hareket edenler.