Yaşadığı kalp spazmı nedeniyle bugün hayatını kaybeden sevilen oyuncu Turgay Yıldız, ardında güldüren birçok sahne bıraktı. Öte yandan, bir anısını skeç haine getirdiğini anlatan Yıldız, acı bir hikaye de bırakıp gitti.

Siyasi mizah skeçleriyle gönüllere taht kuran, kendi deyimiyle 'cesur olduğu için değil, onurunu koruduğu için' inatla bu skeçleri yapmaya devam eden Turgay Yıldız'i bugün kaybettik.

Yıldız, arkasında birçok gülme vesilesi olacak skeç bıraktı. Ancak Yıldız öyle bir de anı bıraktı ki, kendisi anlatırken gözleri doldu, sevenlerinin de izlerken.

Yıldız, Yol TV'de Onur Toper'in "Açık Konuşalım" programına konuk olduğunda "bu skeci yaparken çok koydu bana" demişti.

Programda ekrandan kovula kovula internete atıldığını söyleyen Yıldız, "kovulma nedenlerinin onurlu nedenler" olduğunun altını çizdi. Yıldız, bu söyleşide "Ben cesur değilim, onurumu korumaya çalışıyorum sadece" diyordu.

Yıldız, çocukluk anısını nasıl skece döktüğünü anlatırken, o skeçte ağladığını söyledi.

Yarattığı tipleme "Raif Abi" ile telefonda konuşurken "ben çocukluğumun anısını o skece yedirdim" diyen Yıldız, Toper'e, o yaşanmışlığı şu sözlerle anlattı:

Biz büyük bir aileydik. Babaanne, 4 kardeş, teyzem, halam filan... 11-12 kişi bir evdeyiz ve 2 odalı bir evde kalıyoruz. Yer yatakları filan var. Öyle bir hayattan geliyorum ben. Bu da Youtube'da 'Dal' ve 'Lama' var, koalisyon kurmuş ikisi 'Dallama'...Diyor ki, "Çankaya'dan başka yer görmeyen yine konuşuyor" diyor. Onlara cevap olsun bu. Ben yer yatağında büyüdüm kardeşim, yoksul bir ailenin çocuğuydum. Bunu marifet diye söylemiyorum, hayatım bu. Yer sofrasında yemek yiyoruz, rahmetli Büyükbabam bize oyun oynatırdı. 'Kim daha çok ekmekle daha az zeytin yiyecek' oyunu. Ben o gün çocuk aklımla eğlenerek azcık zeytinden ısırıp kocaman ekmek atıyordum ağzıma, bu doymaktı aslında. Büyükbabam bizi doyurmaya çalışıyordu, beslemeye değil. Benim için oyun olan onun için eziklikti." 

Yıldız, bu anısının skecini yaparken çok hüzenlendiğini gözleri dolarak anlattı.

Söyleşinin söz konusu bölümünü 30.46'ıncı dakikadan itibaren izleyebilirsiniz: