İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, FOX TV'de 'Çalar Saat' Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın gündeme dair sorularını yanıtladı.

Tunç Soyer, İzmir'de ayrı bir eyalet kurmak istediği şeklindeki yalan kampanyası için "Gündemi dğeiştirecek bir malzeme arıyorlar. Bu çok ayıp. Gerçekten bu millete haksızlık. İnsanların gündemi başka bir şey. Baro başkanlarımız hak arayışında. İşsizlik almış yürümüş, insanlar aç. Her gün 3-4 vatandaştan intihar mesajı alıyorum. İnsanların canı yanıyor. Bunu yapanların arasında milletvekilleri bile var. Utanç verici. Bırakın bu işleri" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ege BTK moderatörlüğünde online bir platformda düzenlenen ‘Normalleşme Sürecinde İzmir Turizmi’ konulu toplantıda anlattığı sanal para projesi ile İzmir'in 1800'lü yıllarda bayrağının olduğu ifadeleri, yandaş Takvim gazetesinde 'Eyalet skandalı' başlığıyla çarpıtılarak haber yapıldı. 

Yandaşın haberinde, Soyer'in kent ekonomisi için planladıklarını söylediği sanal para, 'İzmir parası', 1800'lü yıllarda İzmir'in bir bayrağı olduğu ifadesi ise 'İzmir bayrağı' olarak aktarıldı.

Gazetenin "CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den ‘eyalet’ skandalı! "İzmir bayrağı" ve "İzmir parası" ile ne demek istiyor?" başlıklı haberiyle birlikte servis ettiği videoda ise Soyer'in "Bunu şaka olsun diye anlattım tabii" sözlerinin yer almaması dikkati çekti.