İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mültecilerle ilgili yaptığı açıklama sonrasında kendisine yönelik gelen eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.  Soyer, dil, din, ırk fark etmeksizin kimseyi hizmetten yoksun bırakamayacağını ve aksi bir durumun yanlış politikalara değil insanlığa kesilen bir ceza olduğunu savundu.

Türkiye’ye gelen sığınmacılar tartışması hakkında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, FOX TV ekranlarında “Birlikte yaşıyoruz, bunu herkesin hazmetmesi lazım” açıklamasını yaptı. Soyer, yaptığı açıklamalar sonrasında kendisine yönelen eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Görevinin İzmir’de toplumsal barışı korumak ve her insana eşit hizmet vermek olduğunu söyleyen Soyer; dil, din, ırk fark etmeksizin kimseyi hizmetten yoksun bırakamayacağını söyledi. Böyle bir durumun yanlış politikalara değil insanlığa kesilen bir ceza olacağını belirtti.

Başkan Soyer’in açıklaması şu şekilde:

Gündemdeki konuya yönelik şahsıma eleştirilerin geldiğini görüyorum. Açık sınır politikası ile ülke sınırlarımız yok sayılıyor ve milyonlarca insan sınırlarımızdan giriyor. Benim görevim ise İzmir’de toplumsal barışı korumak ve her insana eşit hizmet vermeye devam etmektir. Din, dil, ırk fark etmeksizin kimseyi sudan, hizmetten, güvenlikten yoksun bırakmam, bırakamam. Bu her şeyden önce uygulanan yanlış politikalara değil, insanlığa kesilen bir ceza olur. Yönetememenin sonucu olarak da görsek masumlara kesilen hiçbir ceza bize ait olamaz.