Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) okulun dersliklerinin tahsis edilmesine karşı çıktığı için hakkında defalarca soruşturma açıldığı belirtilen İzmir Atatürk Lisesi Müdür Yardımcısı Bora Cangüloğlu 5’inci kez görevden alındı. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü emrine öğretmen olarak atandı.

dokuzeylul.com’da yer alan habere göre, müdür yardımcılığı sınavından aldığı yüksek puan sonrası 2016 yılında İzmir Atatürk Lisesi’ne atanan Cangüloğlu, okuldaki “yandaş kadrolaşmaya” karşı çıktığı için daha önce de 4 kez soruşturma geçirmişti. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) okul dersliklerinin tahsisine de karşı çıkan Cangüloğlu, görevinden alındığı son soruşturmanın ardından yargı yoluna gitmişti.

Mahkeme sürecini kazanan Cangüloğlu, Mayıs 2019’da yeniden müdür yardımcılığı görevine iade edilmişti. Ancak, dün yeniden görevinden uzaklaştırıldı.

CANGÜLOĞLU: PROJE OKULLARI İSTEDİĞİMİ GÖREVDEN ALIRIM
Görevden alınan Cangüloğlu  şöyle konuştu:

Hakkımda defalarca soruşturma açıldı kumpaslar kuruldu. Ekim 2016 yılında geldiğim okulumdan Şubat 2018’de soruşturma nedeniyle görevden alındım. Haksız sürgünden dolayı açtığım davayı kazandım. 15 ay sonra Mayıs 2019’da yeniden müdür yardımcısı olarak göreve iade edildim.

Ancak 11 Ekim tarihi itibariyle hiçbir gerekçe gösterilmeksizin tamamen keyfi bir şekilde bakanlık onayı ile görevden alındım. Zaten proje okulları demek keyfe göre atarım istediğimi görevden alırım demek. Görevden almanın hiçbir hukuki normu yok, hukuk çiğnenerek görevden alındım. Meslek hayatımda 5. kez görevden alınıyorum.