TÜGVA belgeleri tartışılmaya devam ediyor. 1,5 sene TÜGVA’da yöneticilik yapan Tamer Özsoy, vakfın il binalarını belediyelerden bedelsiz olarak tahsis ettiğini, özellikle Adalet Bakanlığı’nda kadrolaştığını, bekçi alımlarında ciddi bir rol oynadığını örneklerle anlattı. Özsoy, ayrıca “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde çalışanların hepsi TÜGVA referanslarıyla oraya yerleşen kişiler” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) birçok kamu kuruluşuna, TÜGVA’lı yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, vakfın il temsilciliklerini belediyelerden, valiliklerden tahsis yoluyla aldığı belgeler ortaya çıktı.

Belgelerin ortaya çıkmasının ardından vakıf içindeki ilişkiler tartışmaya açıldı. 2018-2019 yılları arasında 17 ay boyunca TÜGVA Van İl Temsilcisi olan Tamer Özsoy, Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımda bulundu:

Geçmişte Tügva da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazık ki hepsi doğru. Vatan millet Sakarya diyerek neler yapılıyor neler. Bu daha bir kısmı. Genel merkez de kurulan şirketten haberiniz var mı?

TAMER ÖZSOY

'TÜGVALILARA AYRICALIK TANINIYOR'
Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'a konuşan Tamer Özsoy, TÜGVA’da çalıştığı dönemlerde yaşananları ve torpil yapılıp yapılmadığını, il temsilciliklerinin ücretsiz olarak alınıp alınmadığını kendisine sorduk.

“Paylaşılan belgelerin tamamı doğru. Üstelik bunlar da işin görünen kısmı” diyen Özsoy, “Hemen size bir örnek vereyim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde çalışanların hepsi TÜGVA referanslarıyla oraya yerleşen kişiler. Bunu kendim birebir biliyorum. Tanıyorum yani oradakileri. Başkan Enes Eminoğlu, önce bu belgeler sahte dedi ama biraz önce katıldığı yayında ‘İçeriden sızdırılmış’ ifadesini kullandı. Açık bir şekilde AKP Genel Merkez ve onların yakınları üzerinden TÜGVA’ya ayrıcalık tanınıyor. Bir kesime çalışma, bir kesimi tatmin etme durumu var. Ben yönetici olduğumda kendim şahit oldum” diye konuştu.

'BELEDİYELER, BİNALARI BEDELSİZ OLARAK TÜGVALILARA VERİYOR'
TÜGVA’nın masraflarının belediyeler, valilikler ve kaymakamlıklar tarafından sürekli olarak karşılandığını söyleyen Özsoy, “Mesela bir şirket var deniyor. Bu da yurt masraflarını karşılamak içinmiş. Evet olabilir ama bu şirkete iş adamları para aktarıyor mu? Belli taahhütler karşılığında neler aktarılıyor, ne kadar para girişi oluyor hepsini açıklasınlar o zaman” dedi.

İl temsilcilik binalarının belediyelerden alındığını belirten Özsoy, şöyle devam etti: “Adalar’daki mevzu çok tartışıldı. TÜGVA Genel Merkezi binası nasıl yapıldı? O kadar para nasıl alındı? Bunları cevaplasınlar. Hemen örnek vereyim, bedelsiz olarak kiralanan Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep il temsilcilikleri var. Yurtları geçtim, buralar nasıl bedelsiz olarak alındı peki?”

ADALET BAKANLIĞI'NDA 100'ÜN ÜZERİNDE TÜGVALI
Özsoy, TÜGVA’lıların devlette birçok yerde kadrolaştığından bahsederken özellikle Adalet Bakanlığı’na önem verildiğini dile getirdi: “Adalet Bakanlığı’nda 100’ün üzerinde, sadece benim tanıdığım TÜGVA’lı var. Bu isimler vakıf üzerinden buralara getirildiler. Emniyet’te ne kadar var bilmiyorum ama bekçi alımlarında da TÜGVA’nın çok ciddi bir rolü olduğunu biliyorum.”