CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski eşi ile yaptığı telefon görüşmesinde, yeni eşi Tuba Torun ile ilgili sözleri tam anlamıyla gündeme bomba gibi düşmüştü.

Tuba Torun’un yazarı olduğu politikyol.com sitesinde Ayşe Bakkal ‘Siz erkekler neden böylesiniz?’ diye bir köşe yazısı kaleme alarak Aykut Erdoğdu’ya sert eleştirilerde bulundu.

Bakkal’ın yazısından öne çıkan vurgular şöyle:

Bir insan, neden eşini ikna etmek için sevdiği kadını bu kadar aşağılama ihtiyacı hisseder? Hadi aşağıladı niye gidip onunla evlenir?

ÖZGE ERDOĞDU’YA DA SİTEM

Özge Erdoğdu’nun ses kayıtlarını paylaşma usulünü Sedat Peker’e benzetten Bakkal şu ifadeleri kullandı:

Siz erkekler, kadınları gerçekten ne olarak görüyorsunuz anlamıyorum. Bir eş kendisine söylenilen böyle bir yalanı ve kandırılmayı kabullenebilir mi? Ne oldu? Kadın da gitti Sedat Peker usulü intikam almak için telefon görüşmesinin kaydını paylaştı. Üstelik düğünden günler sonra. Öncesinde paylaşsa Tuba Hanım evlenmeyecekti belki de…

CHP'Lİ KADINLAR AFFEDEBİLECEK Mİ 

Paylaşımın ardından Aykut Bey, Tuba Hanım’dan özür diliyor. Böyle bir şeyin özrü olabilir mi? Tuba Hanım kendisini affeder mi bilemem, özel hayatıdır…

Lakin bir kadın olarak; kadın sorunlarıyla ilgili hassasiyeti ve çalışmaları olan hukukçu bir kadın olan Tuba Hanım’ın, Aykut Bey’i affetmemesini temenni ederim.

Hadi Tuba Hanım Aykut Bey’i affetti. CHP’de siyaset yapan kadınlar affedebilecek mi? Bir siyasi partinin temsilcisinin kadınlarla ilgili bu yaklaşımını yok sayabilecek mi?

Yazıyı hazırladığım sırada Aykut Bey’in, gazeteci İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamayı okudum. Sarf ettiği sözler için “Kavga sırasında söylenen şeyler” diyor… Allah aşkına kavgada söylenecek söz var söylenmeyecek söz var…

Siz erkekler kadınları öldürüp haksız tahrik indirimi almaya, sevdiğiniz kadınla ilgili ağıza alınmayacak sözler sarf edip kavga anında söylenmiş savunmasını yapmayı bırakın artık.

GÖZLER KILIÇDAROĞLU’NDA
Bakkal yazısını “Beni ilgilendiren tek şey, bu saatten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun atacağı adımdır.” diyerek noktaladı.