İnsan hakları savunucusu, eski TİHV Başkanı ve TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle yargılandığı davanın karar duruşması görülecek.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı bu kez de sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakim karşısında olacak. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) önceki genel başkanları Korur Fincancı için dayanışma çağrısı yaptı.

Vakfın bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Şebnem Korur Fincancı; kararlı bir insan hakları savunucusu, iyi bir hekim ve bilim insanıdır” dendi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Sahip olduğu tüm donanımıyla siyasal iktidarın insan hakları ve sağlık alanındaki uygulamalarının objektif ve bilimsel eleştirisini yapmaktadır başta işkence ve diğer kötü muamele olmak üzere yaşanan hak ihlallerini görünür kılmaya ve önlemeye çalışır, cezasızlıkla mücadele eder.

Bu çalışmalarını TİHV Başkanı olduğu dönemde çok başarılı bir şekilde yaptığı gibi şimdi de Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı olarak toplumun sağlığını ve haklarını korumaya çalışıyor.

Bu faaliyetleri nedeniyle defalarca hukuksal tacizlere uğramış hakkında davalar açılmış ve tutuklanmıştır. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında açılmış olan bir dava sonuçlanma aşamasına geldi.

Sadece hakikate tanıklık eden, hakikatin kaydını tutan ve onu görünür kılmak için zorbalığa direnen vicdanın sesi, insan hakları savunuculuğu cezalandırılamaz. Şebnem Korur Fincancının yanındayız!

Davanın karar duruşması, 16 Şubat 2021 Salı günü İstanbul Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, saat 12:00’de görülecek.

TİHV, duruşma öncesi Anadolu Adliyesi önünde saat 11.00’de bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.