Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın koronavirüs yüzünden ölmesinin ardından Fenerbahçe Orduevi’nde alarma geçildi. Eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneraller İlker Başbuğ, Hüseyin Kıvrıkoğlu ve diğer eski kuvvet komutanlarının da bulunduğu kampüste sıkı önlemlerin alındığı öğrenildi.

Kampüse girişler sınırlandırıldı, içeriye alınacaklar da termal kameradan geçiriliyor, ateşi ölçülüyor. Fenerbahçe kampüsünde görevli askerlerin büyük bir kısmı bağlı bulundukları askeri birliklere gönderildi. Kampüste çeşitli görevlerde bulunan sivillerden de kritik personel dışındakilerin de ikinci bir emre kadar gelmemeleri istendi.

Sözcü'den Saygı Öztürk’ün bugünkü yazısında o bölüm şöyle:

Aytaç Yalman'ın nerede virüsü kaptığını net olarak bilmiyoruz. Paşanın hastaneye kaldırılmasından ve durumunun netleşmeye başlamasından sonra kimseye bilgi verilmeden yakın temasta bulunanlar kontrolden geçirildi, evlerine gitmesi istendi. Evine gönderilenler arasında spor salonunda, Aytaç Paşa'yı karşılayıp elini sıkanlar da var.

Geçen Pazartesi gününden itibaren orduevine yeni misafir alınmamaya başlandı. Mevcut misafirlerin de hemen ayrılmaları istendi. Orduevi bu kararı aldıktan bir gün sonra da bu yönde genel kararlar açıklandı. Kampüste kantin hariç her yer kapalı. Spor salonları, lokantalar, havuz kapalı. Açıklanan önlemlere herkes uyuyor. Hatta birlikte yürüyenler bile aralarında 2 metrelik mesafe bırakıyor. Orduevi'nde büyük bir sessizlik ve üzüntü var.