Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı çetenin TSK'daki yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 25 ilde operasyon düzenlendi. Polis ekipleri tarafından gece saatlerinde başlatılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 25 ilde operasyonlar sürerken, gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü.

Öte yandan, operasyon kapsamında İstanbul'da bulunan 3 ayrı adrese baskın düzenlendi. Adreslerde birisi Bahçelievler'de bulunan Hürriyet Mahallesi Ceylan 1 Sokak'taki 5 katlı apartmanın 3'üncü katında bulunan daireye baskın düzenlendi. Baskında bir kişi gözaltına alındı. Operasyonun kapsamında Tuzla Şifa Mahallesi'nde bulunan iki ayrı adrese operasyon düzenlendi. Baskında adreste bulunan bir kişi gözaltına alınırken bir diğer adreste ise şüphelinin evde olmadığı öğrenildi. 

Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SAVUNMA SANAYİSİNDE OPERASYON
Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Fethullahçıların savunma sanayi alanındaki yapılanmasına dair operasyon yapıldığı aktarıldı. Açıklamada, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün savunma sanayi alanındaki örgütlenmesinin deşifresine yönelik MİT Başkanlığıyla koordineli yürütülen soruşturmalar kapsamında, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren kurum/kuruluşlar bünyesinde çalışmış olup daha önce ilişiği kesilmiş olan 26 şüphelinin, Ankara merkezli 5 ilde gözaltına alınmalarına karar verildi" denildi.

EMNİYETTE OPERASYON
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir başka açıklamasında da polis sınavlarıyla ilgili 29 ilde operasyon yapıldığını duyurdu. Açıklamada, "2012 yılı polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavı soruşturması kapsamında, sınav sorularını alarak komiser yardımcısı olan ve soruların dağıtılmasına aracılık eden 77 FETÖ/PDY mensubu hakkında, Ankara merkezli 29 ilde gözaltı kararı verildi" denildi.