Eski ABD Başkanı Trump, Rusya ve Çin'in Afganistan'da bırakılan askeri teçhizatı 'tersine mühendislikle' kopyaladığını iddia etti.

Önceki ABD Başkanı Donald Trump, Washington ve diğer NATO ülkelerinin Afganistan'daki askeri varlığını sonlandırmasına dair yorumda bulundu.

Fox News'te Sharyl Attkisson tarafından sunulan 'Full Measure' adlı programa katılan Trump, çekilme sürecini 'beceriksizce" diye nitelendirerek durumun yüksek ihtimalle "ABD'yi tehlikeye atacağını" iddia etti.

Afganistan'da savaşın sona erip ermediği konusunda şüpheli olduğunu ifade eden Trump, Kabil'den tahliye edilerek ABD ve diğer ülkelere götürülen sığınmacıların geçmişlerinin yeterince araştırılmadığını kaydetti.

'TAHLİYE EDİLENLER KİM, KİMSE BİLMİYOR'
Eski ABD başkanı, "Bilmiyorum, çünkü şu an dünyanın dört bir yanına giden ve götürülen insanlar var ve kimse onların kim olduklarını bilmiyor" ifadelerini kullandı.

Tahliye edilenlerin yalnızca ABD güçlerine çalışan tercümanlar olmadıklarını belirten Trump, "Bunlar uçaklara akın eden insanlardı ve her şey yolundaymış gibi göstermeye çok meraklıydılar. Bu insanların çoğu teröriste dönüşecek. Oradayken güçleri epey yerindeydi. Uçaklara binerken oldukça enerjiktiler" dedi.

'BU BİR REZİLLİK'
Öte yandan "ABD'nin düşmanlarının" geride bırakılan silah, zırhlı araç ve uçakları devraldığını söyleyen eski ABD Başkanı, şöyle devam etti:

Şimdi şunu söylüyorum; 'Bu teçhizatı nasıl ele geçirdiler?' Ve halihazırda Çin ile Rusya'nın elinde Apache helikopterlerimizin olduğu ve bunları, nasıl yapıldıklarını öğrenmek amacıyla parçalara ayırdıkları konusunda sizi temin ederim. Bunlar dünyanın açık ara en iyileri. Ve aynı teçhizatı yapabilmek için onları parçalara ayırıyorlar. Bunda çok iyiler. Bu bir rezillik.