Tam kapanma uygulamasında alkollü içki satışının yasak olacağının açıklanmasının ardından tartışmalar sürüyor.

Yasak kararının ardından Tiyatro emekçisi Orhan Aydın, sosyal medyada trollerin hedefi oldu. Troller Twitter’da “#OrhanAydınTutuklansın” etiketi başlattı.

Orhan Aydın, 18 günlük tam kapanma sürecinde alkollü içki satış yasağına ilişkin kararın ardından, “İçki satışının iki adı var. Biri şeriat diğeri faşizm… İkisi aynı lağımdan beslenir” ifadelerini troller hedef aldı.

Aydın’ın alkol yasağına tepkisi sonrası troller, “#OrhanAydınTutuklansın” etiketiyle Twitter’da Türkiye gündemine girdi.

Trollerin etiket çalışması sonrası Orhan Aydın, “Kadın,doğa katliamlarını,talanı, çocuk evliliğini hırsızlığı,kardeşi kardeşe kırdırıp kafa kesmeyi savunan;kan-kin-nefretten beslenen bir sürü #OrhanAydınTutuklansın diye beni hedef göstermişler. Profillerin tamamı şeriat isteyen islamcı terör örgütleri sevicisi. Şaşırmadım” ifadelerini kullandı.

Aydın'ın hedef alınmasına neden olan paylaşımı şu şekilde:

Konuya ilişkin ayrıca Sol Haber Portalı'na açıklamalarda bulunan Aydın, şu ifadelere yer verdi:

Kampanyanın sloganı ülkedeki hukuksuzluk düzeninin itirafı gibi. Daha önce başka örneklerde de yaşadık. Kendileri gibi düşünmeyenlerin yargılanması ya da mahkum edilmesi de değil "tutuklanması" uygun bulunuyor! Haksız, hukuksuz bir biçimde tutulması yani. Yargının iktidarın elinde nasıl bir silah haline geldiğinin de bir kanıtı. Saldırıyı yapan hesapların sahte ve "bot" hesaplar olması, buradaki hukuksuzluğu derinleştiriyor.

Benim için daha önemlisi şu: Tam kapanma kararı ve bu kararla ilgili çıkartılan genelgeler... Yoksul halka açlık ve hastalık dışında bir tercih bırakmıyor. Hepsi! İşsiz olanlar evinde açlığa mahkum olacak, çalışanlar hiçbir destek, hiçbir yeni önlem olmadan marş, marş, fabrikasına yollanacak.

Gericiliğin, faşizmin beslendiği lağım bu işte: Sömürü düzeni!

Kendisine yöneltilen 'İçki yasağı çok mu önemli? Orhan Aydın'ın gündeminde içki yasağı mı var?' sorsuna ise sanatçı Aydın, şu yanıtı verdi:

Sadece içki yasağı da değil ki! Bu gerici düzenin toplumsal yaşamın her alanında dinsel tarifler üzerinden hayatı belirlemeye çalışması, açıkça laiklik düşmanlığı değilse nedir?

Üstelik içki yasağı iktidarın yoksulluğu, sömürüyü, militarizmi, kadın düşmanlığını, çocuk düşmanlığını örtmek için kullandığı yobazca din sömürüsünün bir simgesi. Bu faşizan, bu gerici dayatmayla bir yandan yurttaşların yaşamına saldırılıyor ama bir yandan da pandemide daha da derinleşen bu çürümüş, bu aşağılık düzenin pislikleri örtülüyor.

Benim gündemimde yoksulluk ve sömürü var. Benim gündemimde bu sömürü düzenini sürdürmek için göreve getirilmiş din bezirganlarıyla, baskılarla hesaplaşma var.

Benim gündemimde sanat ve hayat düşmanlığı var. Sömürü ve zulmün bekçiliğini yapanların sanata ve hayata savaş açtığı bir yerde benim gündemim bu.