Toplumsal Haber Merkezi

Doktorasını Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptığı halde okulun hocası olmayan, buna rağmen Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’ne başvurmak istediği, gerekli akademik vasıflara sahip olmadığı için kendisine başvurmaması gerektiği söylendiği öğrenildi.

Okulun akademik kadrosunda olmamasına rağmen Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanan Melih Bulu’nun özgeçmişinde bir detay dikkat çekiyordu. Kendisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun. Yüksek lisans ve doktorasını, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yapmış. Yüksek lisansı finans, doktorasıysa yönetim ve organizasyon anabilim dallarında. Fakat doktoradan sonra öğrenim gördüğü her iki okulda da akademik bir görev almamış. Eğitimini tamamladıktan sonra özel sektörde çalışmış; daha sonra İstanbul Şehir Üniversitesi’nde, İstinye Üniversitesi’nde ve Haliç Üniversitesi’nde görev almış.

KİM BU MELİH BULU?
Bu durum, Boğaziçi Üniversitesi hocalarının da dikkatini çekmiş olacak ki konu, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum atanmasının akabinde düzenlenen zoom toplantılarında da konuşulmuş. Bu zoom toplantılarından birinde, hocalardan bazıları Melih Bulu’yu bire bir tanıyan olup olmadığını, toplantıda onunla aynı dönemden ve bölümden hocaların olup olmadığını sormuş.

'HOCA OLACAK ŞARTLARI TAŞIMIYORSUN'
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden bir hoca kendisini tanıdığını söylemiş. Adının Metin Ercan olduğunu öğrendiğimiz, İşletme Bölümü’nde profesör olan hoca; zoom toplantısında Melih Bulu’yu tanıdığını söylüyor. Melih Bulu, mezun olduktan sonra mezunu olduğu Boğaziçi İşletme Bölümü’ne başvurmak istiyor; bu sebeple çeşitli temaslarda bulunuyor. Kurduğu temaslardan biri Profesör Doktor Metin Ercan. Bulu, Ercan’a İşletme Bölümü’nde açılan kadroya başvurmaya niyetli olduğunu söylüyor. Metin Ercan ise kendisine aradıkları şartları tam olarak sağlamadığını, başvurmamasının daha iyi olacağını söylüyor. Kendisine kibarca başka okulda iş ara, burada hoca olmak için gereken şartları haiz değilsin deniyor.

TWITTER’DA DA GÜNDEME GELDİ
Toplumsal olarak iddiayı farklı kaynaklardan teyit ettik. Paylaştığımız bilgi, Boğaziçi Üniversitesi akademik kadroları arasında bir sır değil. Bu iddialar öğrencilerin de dâhil olduğu başka zoom toplantılarında da dile getiriliyor. Metin Ercan’ın yukarıda bahsi geçen konuşmasına birden fazla kişi şahit olmuş.

En son, bir mesajla konu Twitter’da da gündeme getirildi. Boğaziçi Üniversitesi’nde araştırma görevliliği de yapan bir Twitter kullanıcısı, iddiaları bir tweet zinciriyle sosyal medyada duyurdu.

Bu mesajlarda da şu ifadeler kullanıldı:

Melih Bulu İşletme Bölümü’nün akademik kadrosu için başvuruda bulunmak istiyor. Bu yüzden çeşitli temaslar yapıyor. Bu temaslarda bu niyetini ve başvuru yapacağını söylüyor. Kendisine kibarca başka okulda iş ara, burada hoca olacak vasıflara sahip denilsin deniyor. Tekrar edeyim: Kendisi daha başvurmadan kendisini tanıyan, akademik çalışmalarını bilen hoca tarafından bu vasıflara sahip olmadığı kendisine söyleniyor.