Toplumsal ÖZEL

Türkiye kamuoyu, lüks aracında kokain çekerken kameraya alınan AKP'li 'büro personeli' Hamza Kürşat Ayvatoğlu'nu konuşuyor. Haklı olarak soruluyor: "AKP'de büro personeli olanın hali böyleyse ya diğerleri" diye...

Toplumsal olarak hemen açıklayalım. Çok da yukarılara çıkmadan ama, Ayvatoğlu'nun bir üst versiyonundan tarif edelim...

Efe Gazi Subaşı. AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Salih Fırat'ın yeğeni. Aynı zamanda Salih Fırat'ın danışmanlığını yapıyor. Efe Gazi Subaşı, Instagram'da belli bir çevrede çok tanınıyor. Nedeni paylaşımları. Daha doğrusu hiç çekinmeden paylaştığı lüks hayatı. Efe Gazi Subaşı 'Subaşı Malikanesi' adını verdiği villasını satışa çıkarmış. Sahibinden isimli satış sitesindeki fiyatı 13 milyon 750 bin Türk Lirası. Tabii bu ilan yayından kaldırılmadan önce...

Efe'nin İzmir Çeşme'deki malikanesi satıldı mı, kaça satıldı henüz bilinmiyor.

Bilinen bir şey var ama...

EFE BİRAZ ABARTMIŞ...
Efe Subaşı'nın krallara layık yaşamı. Efe atlara meraklı, AKP Genel Merkezi'nde geçirdiği zamandan daha fazlasını hipodromlarda geçiriyor. Efe ışıltılı şeyleri çok seviyor. Mesela 'biraz abarttığını' kendi de itiraf ettiği bu yüzük gibi:

ÖZEL ÜRETİM TELEFON
Ya da bu telefon gibi. Vertu'nun bu telefonu yalnızca 88 bin dolar. Gerçi Efe'nin Instagram hikayesini milyonlarca liralık bir Lamborgini'nin içinde çektirdiğini düşünürsek, gerçekten çok değil:

'HERKES SEVGİLİMİ SORMUŞ'
Efe Subaşı, devasa pırlantayı kime aldı bilinmez ama "Herkes sevgilimi sormuş" ifadeleriyle, okşadığı bir Mustang'i paylaşıyor...

Lacivert Mustang'ine bir de altın renkli bir 'kardeş' getirmiş AKP'li Efe Subaşı:

GENEL MERKEZ İÇİN DAHA AĞIR RENKLER
Tabii arada bir de siyaset... AKP Genel Merkezi'ne giderken daha ciddi renkler tercih ediyor Efe Subaşı. Arkada gördüğümüz siyah Mercedes gibi: 

Efe Subaşı'nın meziyetleri say say bitecek gibi diğil. O nedenle son bir özelliğini paylaşıp bitirelim.

MISIRLI İŞ ADAMININ DOLANDIRILMASI
Aslında Subaşı, adını geçtiğimiz yıl bir 'dolandırıcılık' olayında geçirerek duyurmayı başarmıştı. Mısır, Irak, Suriye, Tanzanya ve Mersin'de şirketleri olan iş insanı Imad Kachkoul, geçtiğimiz 30 Haziran'da AKP'li Salih Fırat, Sayit Subaşı (Salih Fırat'ın kayınbiraderi), Efe Subaşı (Sayit Subaşı'nın oğlu) ve Y Bulut Danışmanlık şirketi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılıktan' şikayetçi olmuştu. İddiaya göre Salih Fırat'ın TBMM Milletvekili Araç Giriş Kartı bulunan 06 SS 779 plakalı aracı ile Kachkoul otelinden alındı. Fırat'ın Meclis'te odası olmamasına rağmen Efe Subaşı, iş insanına “Salih Bey'in makamı yoğun, Metin Gündoğdu'nun odasında ağırlayacağız” dedi. Kachkoul'u odaya götürüp hatıra fotoğraf  çektirdiler, 15 Temmuz anıtını gezdirdiler. Fırat'ın odasına çıkılacakken “Salih bey çok acil Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çağrıldı” denildi.

70 BİN DOLARLIK DEKONT...
Kachkoul, Ümitköy'deki AK Par Mimarlık ofisine götürüldü. Efe Subaşı, babası Sayit Subaşı ile tanıştırdı. Kachkoul, Sayit Subaşı'nın kendisini Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un Özel Kalem Müdürü olarak tanıttığını iddia etti. Subaşı'nın ofisin Salih Fırat ve Bulut'a ait olduğunu söylediğini öne sürdü. Ve yine Kachkoul'un iddiasına göre 25 Mart'ta Mısır'a özel uçak kiralayarak gitmek isteyen iş insanından 100 bin dolar talep etti. Kachkoul, 26 Mart'ta 70 bin doları Y Bulut Danışmanlık şirketine “Özel uçak için teminat- Imad Kachkoul” açıklaması ile gönderdi.