Toplumsal Haber Merkezi

Uzun süredir farklı grupların ortaklaşa saldırılarıyla ve kumpas girişimleriyle boğuşan TELE1'in RTÜK darbesiyle bu gece ekranı kararıyor. TELE1 5 gün boyunca yayında olamayacak.

"Halkın kanalı" olma misyonuyla hareket eden TELE1, havuz kanalları mevzubahis olduğunda RTÜK'ün hiçbir şekilde aklına gelmeyen gerekçelerle susturulmaya çalışılıyor.

Yurttaşlar ise bu saldırılara karşı  #Tele1Susturulamaz etiketiyle TELE1'e destek veriyor. TELE1'e bir destek de Toplumsal ailesinden geldi.

'İYİ BİLİNSİN, TELE1 HALKINDIR'
TELE1'in kuruluşunda yer alan Toplumsal Yayın Grubu İmtiyaz Sahibi Ali Avcu, sosyal medyadan yayınladığı mesajla TELE1 emekçilerine ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a destek verdi. "Ne yazık ki son zamanlarda iktidarın ve bazı şer cephelerinin iftira ve kumpas çabalarının ardından RTÜK de üzerine düşen görevi yerine getirmek için bu akşam TELE1 ekranını karartıyor" diyen Avcu "TELE1'i susturmak isteyenler iyi bilmelidir ki TELE1 halkındır" ifadelerini kullandı.

'SALDIRI GÖRDÜĞÜNÜZDEN DAHA ORGANİZE'
Avcu gibi TELE1'in kuruluşunda katkı sunan Toplumsal Yayın Yönetmeni Serdar Yüce ise mesajında "TELE1'in ekranı birazdan kararacak. Harcına ortak olduğum kanalımızı uzun süredir yıkmaya, en azından yıpratmaya çalışıyorlar. Ne idüğü belirsiz medya patronları da bu dümenin içinde. Saldırı gördüğünüzden daha organize. Ama bu 5 gün bitecek..." ifadelerini kullandı.