Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile telefon görüşmesi yaptıklarını belirten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Toplum Bilimleri Kurulu' için din psikolojisi ve din sosyolojisi alanındaki bazı kişilerin isimlerini verdiğini anlattı.

Toplum Bilimleri Kurulu’nun kurulacağını duyuran Koca gerekçesini "Toplum olarak hastalığa karşı daha toplumsal ihtiyaçlar ortaya çıktı. Toplum Bilimleri adını verdiğimiz yeni bir kurul oluşturduk. Toplumsal öneriler getirecek, bize hayatı kolaylaştıracak tekliflerde bulunacak. Bu salgınla mücadelede dünyada tektir" ifadeleriyle açıklamıştı.

'EVLERİNİZİ MESCİDE DÖNÜŞTÜRÜN'
Erbaş, ramazanda kılınacak teravih namazlarına ilişkin olarak “Camilerde cemaatle namaza verilen ara, ramazan ayında da dahil olmak üzere salgın tehlikesine karşı alınan tedbirler devam ettiği müddetçe uygulanacak” dedi.

Tüm ailelere evlerini mescide dönüştürmesi çağrısında bulunan Erbaş şöyle konuştu:

Camilerde cemaatle namaza verilen ara ramazan ayında da dahil olmak üzere salgın tehlikesine karşı alınan tedbirler devam ettiği müddetçe uygulanacak. Bu süreçte evlerimizi mescit haline getirelim. İbadetlerimize riayet edelim. Evlerimizde eşimiz ve çocuklarımızla teravihlerimizi kılalım. Evde yaşayanlar içerisinden bir karantina yoksa namazlarımızı cemaatle kılalım.

'SALGINDAN ÖLENLER ŞEHİTTİR'
Erbaş, İslam inancına göre, deprem, yangın, sel ve salgın hastalıklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin hükmen şehit olarak kabul edildiğini de belirtti.