Toplumsal Haber Merkezi

Adana'da teravih namazı kılmak isteyip camiye giren Furkan cemaati üyelerine polis biber gazıyla müdahale etti. Furkancılar gözaltına alındı, koronavirüs önlemlerini ihlal ettikleri için de her birine idari para cezası kesildi.

Furkancıların lideri Alparslan Kuytul da yaşananların ardından yaptığı paylaşımda, “Mesafeyi koruyarak açık alanda namaz kılmak isteyenlere müdahale etmeye ne hakkınız var! Zerre kadar imanı olan bu zulme karşı gelir!” ifadelerini kullandı.

Bazı Furkancıların polise “Müslüman memleketinde namaz kılamazsınız ama 19 Mayıs etkinlikleri yapabilirsiniz, Anıtkabir’e gidebilirsiniz” diyerek tepki gösterdiği görüldü.

GERİCİLER HALK SAĞLIĞINA DA DÜŞMAN
Toplu namaz kılma girişimi başarısızlıkla sonuçlanan gericiler, gözaltıları protesto ekmek için ilerleyen dakikalarda tekrar toplandı. "Namaza engel olamazsınız" diye bağıran gericiler, artık yasakları dinlemeyeceklerini, yarından itibaren bayramlaşmaya da gideceklerini duyurdu.

Salgın henüz atlatılmamışken gericilerin toplanmaları ve kurallara uymamaları halk sağlığına ciddi bir tehdit oluşturuyor.