Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha önce sarf ettiği “Bizden önce buzdolabı, çamaşır makinesi yoktu” sözlerini işaret ederek, “Bahis yangın söndürmek ve yangın uçaklarından açılmışken, unutmadan yazayım. Biliyorsunuz AK Parti iktidarı öncesi Türkiye’de buzdolabı, otomobil, fırın, çamaşır makinası, yol, elektrik falan yoktu.” dedi

"ORMAN YANGINI SÖNDÜRME UÇAĞI PROJEMİZ VARDI"
Altaylı şöyle devam etti: “Ama bazı şeyler vardı. Mesela “Orman yangını söndürme uçağı projemiz” var idi. Şimdi TUSAŞ diye bildiğimiz TAİ 1999 yılında bir yangın söndürme uçağı modifikasyonu yapmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emekliye ayırdığı 10 deniz karakol uçağı TAİ tarafından modifiye edilerek yangın söndürme uçağına çevrilecekti. Gerekli finansman ise TEMA’nın öncülüğünde sağlanacaktı”.

"TOMA'LAR HAYATLARINDA İLK DEFA HAYIRLI BİR İŞE YARAR"
AKP iktidarı döneminde TOMA araçlarının üretimine hız verdiğini belirten Altaylı, “Devletimizde tek bir yangın uçağı yoksa da, her ilimizde bol bol TOMA var. Hiç değilse bu TOMA’ları yangın bölgelerine yollayabilir ve çok yüksek bir su kapasitesine sahip olabiliriz. Hiç değilse TOMA’lar da ömrü hayatlarında bir kez bile olsa hayırlı bir işe yararlar.” ifadelerini kullandı.