Tokat T Tipi Hapishanesi’nde koğuşları basan polislerin Hasan Ortaç ve Mustafa Okçu isimli iki mahpusu darp ederek kendileriyle götürdüğü öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Tokat T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu Fırat Darı’nın kardeşi Ahmet Darı, haftalık telefon görüş hakkı ile Pazartesi günü kendisini arayan ağabeyinin koğuşlarına gardiyanlar ve polisler tarafından baskın düzenlediğini söylediğini aktardı. Koğuşta arama yapan gardiyan ve polislerin eşyaları dağıtıkları bilgisini paylaşan Ahmet Darı, bu duruma itiraz eden birçok tutuklunun ise darp edildiğini belirtti.

Aramanın ardından polislerin bir müddet sonra tekrar koğuşa geri geldiklerini ve Hasan Ortaç ile Mustafa Okçu adında iki mahpusu koğuştan darp ederek zorla alıp götürdüklerini paylaşan Darı, tutukluların nereye götürüldüğüne dair ise herhangi bir bilgi verilmemesi nedeniyle arkadaşlarının endişeli olduğunu kaydetti.

Hapishane yönetimi tutukluların nereye götürüldüğüne dair bilgi vermedi ve söz konusu durumun gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.