Osmaniye Valiliği 6 aydır pandemiyi bahane ederek sık sık yasaklama kararı yayımlıyor. 6 ay içinde keyfi bir şekilde 11 kez yasaklama kararı alan valilik hakkında Türkiye Komünist Partisi (TKP), yürütmeyi durdurma talebinde bulundu.

TKP tarafından açılan iptal davasına yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanması, siyasi partilerin siyaset yapma haklarının elinden alınması sebep gösterildi. 

Kanunda açıkça "bir ayı geçmemek koşuluyla yasaklama işlemi uygulanabileceği" belirtilmesine rağmen valiliğin yasaklarının anayasal hak ve özgürlüklerin önüne geçtiği belirtildi.

'KEYFİ KARARLARI TANIMIYORUZ'
TKP Osmaniye İl Örgütü geçtiğimiz haftalarda da yasaklama kararıyla ilgili "Osmaniye Valiliği’nin keyfi kararlarını tanımıyoruz!" başlıklı bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada, "Kentte ticari faaliyet yürütenlerin dışında el ilanı dağıtmak yasak, basın açıklaması yapmak yasak, afiş asmak yasak, bildiri dağıtmak ve imza kampanyası düzenlemek yasak. Yani ticari firmalar el ilanlarını, afişlerini, pankartlarını keyiflerince dağıtıp sağa sola asabilirler ama siyasi partiler gündeme dair sözlerini halka ulaştırmak istediklerinde virüs tehlikesi ortaya çıkar, öyle mi Vali Bey? İstismar edilen salgın kısıtlamalarıyla Osmaniye’yi yönetmeyi çok sevdiniz. Fakat şunu belirtelim ki emekçi halkın söz söyleme, örgütlenme ve mücadele hakkını elinden alamayacaksınız" denilmişti.