Toplumsal Haber Merkezi

İzmir, Ege Denizi'nde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremle yıkıma uğradı. Yıkımlar Bayraklı ilçesinde yoğunlaşırken, Seferihisar'da özellikle de Sığacık beldesinde tsunaminin taşırdığı deniz suları mahalleleri bastı.

İzmir halkı, kendi çabalarıyla onlarca yurttaşı enkaz altından çıkardı, çıkarmaya da devam ediyor. Şimdiye kadar 152 kişi enkazlardan yaralı olarak çıkarıldı, dört yurttaşımız ise hayatını kaybetti. AKP iktidarının kurduğu AFAD, İzmir depreminde de yetersiz kaldı, eldeki görüntüler ve tanık aktarımları enkazlarda sivil yurttaşların can kurtarmak için seferber olduklarını gösteriyor.

Hal buyken Türkiye Komünist Partisi de dakikaların bile çok önemli olduğu İzmir için kriz masası kurdu. "Halkımızı, yaşadıkları çöküntüyle salgının ortasında baş başa kalan İzmirliler ile dayanışmaya çağırıyoruz" diyen TKP, TKP İzmir İl Örgütü tarafından oluşturulan kriz masasının telefon numarasını da paylaştı.

TKP'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

Bugün Ege Denizi’nde gerçekleşen 6.8’lik depremle birlikte Türkiye yeni bir felaketle bir kez daha karşı karşıya kaldı.

Yıllardır haykırıyoruz "deprem doğaldır, doğal olmayan ülkenin bu akılsızlıkla yönetilmesidir" diye. Ve bir kez daha bu akılsız yönetimin acı sonuçlarıyla baş başayız.

Bu ülkenin nasıl yönetileciğine bilim değil, piyasa kuralları karar veriyor, halkımız her gün yeni bir felaketle baş başa bırakılıyor; korunmasız, çaresiz…

"Geçmiş olsun İzmir" demekle olmuyor, güzel İzmir’i, güzel İstanbul’u, güzel ülkemizi bu akılsızlıktan kurtarmak için mücadelenin yükselmesi gerekiyor.

Halkımızı, yaşadıkları çöküntüyle salgının ortasında baş başa kalan İzmirliler ile dayanışmaya çağırıyoruz. Halkımızı korku ve endişenin normalleşmesine karşı mücadeleye çağırıyoruz.

TKP İzmir İl Örgütü tarafından oluşturulan kriz masasına ulaşmak ve dayanışmak için +90 554 826 16 31 numaralı telefon aracılığıyla bizimle iletişim kurabilirsiniz.