Siyaset arenası ittifak tartışmalarıyla her geçen gün kızışıyor. 

Saray İttifakı'nın durumu, Millet İttifakı'nın genişleyip genişlemeyeceği gibi başlıklar kamuoyunda tartışılırken; üçüncü ittifak girişimleri de devam ediyor.

ÜÇÜNCÜ 'SOL' İTTİFAK
Türkiye Komünist Partisi, Emek Partisi ve SOL Parti, uzun bir süredir seçimleri de içine alan bir mücadele birliği örmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde ise sol ve sosyalist örgütler, HDP'nin çağrısıyla yapılan bir toplantıda bir araya gelmiş ve bir ortak açıklama yapılmıştı. 

ERCÜMENT AKDENİZ DEĞERLENDİRDİ
SOL Parti'nin katılmadığı, TKP'nin ise 'ilkelerin olmadığı bir ittifakta' bulunmayız dediği toplantıya ilişkin EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Evrensel gazetesine değerlendirmelerde bulundu. 

'ÜÇ BÜYÜK KENTTE EYLEMLER YAPACAĞIZ'
"8 partinin katıldığı toplantıda alınan, katılımın genişletilerek görüşmelerin sürdürülmesi kararı TKP ve Sol Parti ile yaptığınız görüşmeleri nasıl etkileyecek? Ve üçlü görüşme nasıl ilerliyor, geçen sürede bir mutabakata varılamamasının nedeni ne?" sorusuna yanıt veren Akdeniz, "Biz EMEP olarak sosyalist partilerden menkul bir ittifak anlayışını dar görüyoruz ve böylesi bir güç birliğinin halk ittifakının yerine konamayacağını söylüyoruz. Bu konuda tartışmalarımız devam ediyor. Gelinen aşamada mücadele birliğini daha çok öne çıkaralım dedik. EMEP, TKP ve Sol Parti üç büyük kentte halkın geçim sorunlarıyla ilgili ortak eylemler yapacak. Toplantılarımız da bu arada devam edecek" dedi.

'BU SÜREÇ BİRLİKTE ÖRÜLMELİ'
Akdeniz ayrıca "Sekiz parti ve örgütün mücadele birlikteliği ise 8 Mart, Newroz, 1 Mayıslar bile düşünüldüğünde yeni bir imkan. Partiler elbette kendilerini emek ve meslek örgütlerinin yerine koymamalı, bu süreci birlikte örgütlemeli" diye konuştu.